Pratite nas

Vijesti

Na sjedište Salvinijeve stranke bačen molotljev koktel

Objavljeno

na

Jučer navečer, u Rimu je bačen molotljev koktel na sjedište Lige, stranke ministra unutarnjih poslova i potpredsjednika Vlade Mattea Salvinija.

Iako je je zapaljiva boca bačena kasno u noć, sjedište stranke nije oštećeno budući da je kiša spriječila nastanak požara, javlja Il Giornale.

“Ovakve geste neće spriječiti aktivnosti naših ljudi. Kukavice koje stoje iza ovog napada znaju da nas ne mogu zaustaviti”, kazao je Francesco Zicchieri, jedan od istaknutih članova stranke, dok Maurizio Politi, lider stranke u Rimu podsjeća kako ovo nije prvi napad takve vrste na tu stranku suverene desnice.

Matteo Salvini na Twitteru je nakon napada poručio: “Prošle noći u Rimu bačen je molotljev koktel na sjedište Lege. Te kukavice misle da nas mogu zastrašiti, ali mi se ne bojimo. S osmijehom i snagom naših ideja idemo naprijed”.

U ovom trenutku nijedan motiv nije isključen iz istrage, uključujući i onaj o vandalizmu s političkom svrhom.

Prošle godine postavljene dvije bombe ispred ureda stranke

Podsjetimo, prošlog je kolovoza Talijanska ekstremna ljevica preuzela je odgovornost za postavljanje dvije bombe ispred ureda stranke Lege.

Tada je meta bombe bio ured u gradiću Treviso pokraj Venecije, koje su učinile štetu na ulaznim vratima, ali nikoga nisu uspjela ozlijediti.

Druga bomba koja je sadržavala čavle i metal, pronađena je nedaleko od prve, a trebala je biti glavna bomba, nakon što bi prva privukla pozornost policije i ostalih organa sigurnosti.

Istražitelji su uspjeli pronaći poveznicu između ekstremno lijeve anarhističke skupine prateći objavu na društvenim mrežama preuzeli odgovornost za teroristički napad.

“Za internacionalu, buntovničku anarhističku solidarnost! Za svijet bez granica i autoriteta!”, ustvrdila je tada ekstremna ljevičarska organizacija, Santiago Maldonado Cell.

Izvor: narod.hr/Il Giornale

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari