Connect with us

Pregled

Na Slunju provedeno bojevo gađanje iz Panzer haubica PzH 2000

Objavljeno

-

Foto: MORH / T. Brandt

Obuku tijekom koje je ispaljeno 36 projektila iz dvije samohodne Panzer haubice PzH 2000 prošlo je 22 polaznika

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” kod Slunja u srijedu, 23. rujna 2020. godine provedeno je bojevo gađanje iz Panzer haubica PzH 2000.

Provedeno bojevo gađanje predstavlja vrhunac obuke započete 27. srpnja koju je prošlo ukupno 22 polaznika, a ujedno i certificiranje operatera na samohodnoj haubici 2000. Ispaljeno je ukupno 36 projektila iz dvije samohodne Panzer haubice PzH 2000.

“Bojevo gađanje je uspješno provedeno. Zadovoljan sam kako je protekla vježba tijekom koje se pokazalo da su sve posade na istoj razini obučenosti. Dobit će certifikat i sad je njihova jedina zadaća baviti se sredstvom, razvijati svoje znanje i vještine kako bi u budućnosti na bilo kojoj aktivnosti mogli odraditi svoju zadaću”, rekao je nakon završetka pripremnog topničkog bojnog gađanja voditelj gađanja natporučnik Mihael Lach, zapovjednik 1. samohodne haubičke bitnice u Topničko-raketnoj pukovniji Hrvatske kopnene vojske, priopćio je MORH

Program obuke predviđa ciklus od šest tjedana, no zbog poštivanja epidemioloških mjera ova je obuka trajala devet tjedana.

Foto: MORH / T. Brandt

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari