Connect with us

Reagiranja

Na spekulacije o pokazivanju snimke Petrovu, reagirala i Predsjednica

Objavljeno

-

Reakciju Ureda predsjednice RH na kolumnu objavljenu u Jutarnjem listu, koja je u nedjelju stigla na redakcije, prenosimo u cijelosti:

[ad id=”93788″]

“U subotu, 27. veljače 2016. godine u Jutarnjem listu objavljen je tekst kolumnistice Jelene Lovrić pod naslovom „SDP može HDZ-u preoteti Most, ali ne s Milanovićem“ u kojem, između ostalog, stoji: „Na Pantovčaku, tvrdi naš izvor, Petrov je dobio na uvid snimku grupe svojih stranačkih kolega, kako u gluho doba noći, oko ponoći, ulaze u Banske dvore, na tajni razgovor s tadašnjim premijerom Milanovićem.“

Iako je kolumnistica Jelena Lovrić i ranije u svojim tekstovima iznosila neistinite i neprovjerene tvrdnje o Predsjednici Republike, Ured predsjednice Republike Hrvatske smatra potrebnim, ovoga puta, javno reagirati na neprovjerenu i lažnu tvrdnju iznesenu u navedenoj kolumni, s obzirom na njene puno šire implikacije.

Potpuno i vrlo neugodno iznenađuje činjenica kako je novinarka i kolumnistica s dugogodišnjim iskustvom navela apsolutne i opasne neistine. Pritom ni na koji način nije pokušala provjeriti točnost informacije s Uredom predsjednice Republike Hrvatske. Poštivanjem zlatnog novinarskog pravila da se informacija provjeri sa svim uključenim stranama moglo se izbjeći očiti pokušaj obmanjivanja javnosti.

Jedini zaključak koji se nameće jest kako je cilj objave ove neistine bio obezvrijediti i dovesti u pitanje besprijekorno proveden postupak konzultacija Predsjednice Republike s čelnicima parlamentarnih stranaka.

U tom smislu očekujemo reakciju i ispriku redakcije Jutarnjeg lista, kao i same kolumnistice”, piše u priopćenju.

Podsjećamo, MOST nezavisnih lista opovrgnuo je u nedjelju, u odgovoru N1 televiziji, da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pokazivala nadzorne snimke čelniku MOST-a Boži Petrovu, što je navodno utjecalo na njegovu odluku da se u zadnji čas predomisli i ne potpiše koalicijski sporazum s SDP-om, već Domoljubnom koalicijom

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari