Pratite nas

Razgovor

Na temelju čega dosadašnji predsjednik ima obraza tražiti novi mandat?!

Objavljeno

na

Nakon intervjua za RTL Danas, Kolinda Grabar-Kitarović za dnevnike Nove TV i HRT-a komentirala je Josipovićevu petogodišnju šutnju i nečinjenje – na temelju kojih ima obraza tražiti drugi mandat! Također je naglasila da kriza nema nikakav predznak – ona pogađa sve građane.

Donosimo sažetak odgovora buduće predsjednice iz oba dnevnika:

Kriza ne bira!

Ne obraćam se posebno ni centru, ni ljevici, ni desnici. Gospodarska i socijalna kriza u Hrvatskoj nema predznak ni ljevice ni desnice – ona pogađa sve. Najveći problemi koje ljude u Hrvatskoj muče egzistencijalne su prirode. Stoga ću nastaviti i dalje se obraćati ljudima u smislu onoga što želim, što mogu i što ću učiniti kao predsjednica RH za bolji život u boljoj Hrvatskoj!

Predsjednica ZA sve!

Predsjednica mora biti korektiv u društvu, moralna vertikala, a mora i koristiti predsjedničke ovlasti koje jasno daju do znanja da se i u području gospodarstva može napraviti puno. Želim biti predsjednica svih građana Hrvatske.

ZA ostanak mladih!

Imam isti cilj kao što su imali g. Kujundžić i g. Sinčić, ali metode za njegovo ostvarenje su nam se razlikovale. Ali, isto želimo drugačiju, pravedniju Hrvatsku koja će se boriti za mlade, omogućiti im posao i ostanak u zemlji.

Josipovićeve neutemeljene ambicije

Nikada ne udaram ispod pojasa, ne idem na osobu. Važno je razmotriti što je Josipović učinio, odnosno što nije u pet godina mandata. Zbog čega misli da ima pravo na sljedećih pet godina?!

ZA vladavinu prava!

Spremna sam otvoriti bilo koje pitanje iz prošlosti, svih zločina koji ne zastarijevaju. Ući ću u bilo koju bitku za pravednost, za dokazivanje istine i otkrivanje potencijalne korupcije, ali za to uvijek trebaju postojati dokazi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Stjepan Šterc: Za pet godina Hrvatska neće imati za mirovine

Objavljeno

na

Objavio

PODCAST VELEBIT – Kolaps mirovinskog sustava

Demograf Stjepan Šterc:
Više Hrvata živi izvan Hrvatske nego u Hrvatskoj, procjena je oko 4 milijuna.

Mogu li Hrvati izvan Hrvatske biti temelj revitalizacije Hrvatske?
Zašto se u Hrvatskoj ne primjenjuju izraelski ili irski modeli povezanosti iseljenog i domovinskog stanovništva?

Zašto se iseljenim Hrvatima u Hrvatskoj ne omogući ulaganje bez poreza kao što to Irska država omogućuje Ircima?
Zašto hrvatska država ‘kažnjava’ umjesto da nagradi majku u porodiljskom razdoblju?

Zašto je hrvatskoj državi važnije financirati ne vladine udruge, nego poticati rađanje djece?
Zašto je Plenkoviću bilo važnije sačuvati neke ministre, nego primjeniti ozbiljne demografske mjere?
Zašto se na otocima poput Lastova uopće naplaćuje PDV?

Odgovore na ova pitanje poslušajet u PODCAST VELEBIT

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Razgovor

Ministar Krstičević: Hrvatska vojska spremna je, sposobna i uvježbana

Objavljeno

na

Objavio

“Vojna vježba “Velebit 18“, najveća i najsloženija nakon Domovinskog rata, pokazala je da je Hrvatska vojska spremna, sposobna i uvježbana izvršiti sve temeljne zadaće a to su obrana Hrvatske, pomoć civilnim institucijama i doprinos kolektivnoj sigurnosti”. Rekao je to u središnjem Dnevniku HTV-a potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Pohvalio je sve vojnike, dočasnike i časnike koji su sudjelovali u vježbi.

“Pripreme su trajale skoro godinu dana, a cilj nam je bio pokazati združeno djelovanje. Mislim da smo pokazali mnoge sposobnosti HV-a – odličan manevar, zaštitu snaga – sve što je potrebno da Hrvatska vojska bude na ponos cijele Hrvatske”, rekao je Krstičević.

Na pitanje jesu li svi rodovi vojske jednako modernizirani, ministar je odgovorio da su najvažniji ljudi. “Tehnika je jako bitna, ali vratili smo dostojanstvo hrvatskom vojniku, vratili smo mu materijalna prava koja su mu bila oduzeta. Vratili smo vojsku u Vukovar, Ploče, Sinj, do kraja godine vratit ćemo je u Varaždim i još nam ostaje Pula. Upravo takav operativni raspored nam pomaže da možemo brže pomoći”, rekao je ministar Krstičević.

Osvrnuvši se na rad Vlade na polovini mandata Krstičević je rekao kako smatra da je Vlada odradila vrlo dobar posao. “U mom resoru povećali smo proračun, donijeli Strategiju nacionalne sigurnosti, Zakon o sustavu domovinske sigurnosti”.

Za subotnji prosvjed u Vukovaru i općenito za grad Vukovar rekao je da treba biti pažljiv. “Svatko sa svoje strane mora učiniti maksimum da se zločini istraže i da za njih netko odgovara. To Vukovar zaslužuje”, rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

 

Uspješno provedena vježba Velebit 18 – združena snaga (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari