Pratite nas

Komentar

Nabijanje krivnje je idealan način za podjarmljivanje budala

Objavljeno

na

Nabijanje krivnje je idealan način za podjarmljivanje budala. Ništa ih neće dovesti u red i učiniti najposlušnijim robotima na svijetu kao što to čini krivnja.

Amerikancima to rade tako što ih uvjeravaju da je svaki bijelac isto što i robovlasnik, a svaki crnac je jadni iskorištavani rob. Problem je u tome što Amerikanci nisu izumili ropstvo.

Muslimani su robove imali puno prije Amerikanaca i imaju ih još uvijek pa nema nikakvog nabijanja krivnje za to, a afrički crnci su bili ti koji su hvatali ljude po Africi i prodavali ih muslimanskim trgovcima robljem koji su ih dopremali bijelim vlasnicima ili trgovcima pa su nekako svi crnci žrtve.

Osim toga, velik dio robova u Americi, a možda i većina su bili bijelci – Slaveni i Irci. Ti robovi su umirali češće od crnaca jer se zbog boje kože nisu mogli priviknuti na jako sunce. Dio robovlasnika bio je crne boje kože i također su posjedovali robove. Da, crni ljudi su posjedovali robove.

Za vrijeme robovlasništva svega 1% stanovnika Amerike posjedovao je robove, a danas je manje od 5% Amerikanaca na bilo koji način povezano s robovlasnicima. Međutim, danas je uvriježeno to da su svi bijelci odgovorni i krivi za ropstvo. Svi. Bez iznimke, a svi crnci su nekako zbog toga patili. I trebaju reparacije, odštete, isprike i poštovanje…

Zbog toga se događa da Black Lives Matter hodaju ulicama i viču: “Smrt bijelcima!”, ili pak: “Što želimo? Mrtve murjake! Kada to želimo? Odmah!”. Dogodi se svako malo da izbacuju bijelce iz svojih programa, da bijelcima zabranjuju ulaz na događanja, da tjeraju bijele suportere da hodaju na kraju kolone ili da im daju novac. Da! Bijelci na takvim skupovima moraju davati novac crncima da bi se ispričali za svoje “bijele privilegije”. I to se sve predstavlja kao borba za prava manjina, iako je očigledno riječ o rasnoj mržnji i diskriminaciji.

S druge strane, kada bijelci štite spomenik najpoznatijem generalu iz Američkog građanskog rata onda su nacisti i rasisti i vrijeđaju osjećaje manjina. Zatim se te manjine okupe i napadnu bijelce fizički.

Budući da imaju monopol na “osjećaje” i prethodno su proglasili te bijelce rasistima svaka poštena osoba koja imalo drži do civilizacijskih vrijednosti mora na sav glas napadati bijelce i osuđivati bijeli rasizam.

Kojeg nema, ali nema ni veze. Lijepo zvuči i dobro se osjećamo kad smo pravedni i na strani jadnih i potlačenih, a ne pokvarenih i zlih rasista. Možda lijepo zvuči, ali je maloumno. Pa ti biraj je li ti bitnije biti informiran ili moderan i glup.

Domagoj Pintarić

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari