Connect with us

Reagiranja

NAČELNIK KOJEG JE MILANOVIĆEVA IZJAVA NALJUTILA

Objavljeno

-

Zoran Milanović u posljednja dva dana iznio je optužbe kako je ACI-jeva donacija od dva milijuna kuna Općini Dubrovačko Primorje za izgradnju pristupne ceste marini u Slanome – reket. Načelnik općine tvrdi – riječ je o javnom interesu, a za Milanovića nije birao riječi, prenosi dnevnik.hr

Dva milijuna kuna i radovi na cesti su počeli. Marina Slano uskoro bi trebala biti otvorena. ACI i Općina su se dogovorili.

‘Odbor je prihvatio predmetni sporazum o sufinanciranju i ulaganju u pristupnu cestu, koji će se izvršiti naknadno kad dođu građevinske dozvole. Mi smo dozvolili da se izvrši priključak na postojeću, neadekvatnu cestu da se ova sezona odradi.

Uporabna dozvola se očekuje u tijeku današnjeg dana’, rekao je Nikola Knežić, načelnik općine Dubrovačko primorje (HDZ).

ACI je općini uplatio dva milijuna kao donaciju – i upravo to Zoranu Milanoviću je sporno.

To smatra reketom i optužuje HDZ. ‘Ovo dolje u Slanom nije Slano, nego je šporko’, rekao je Milanović ranije ovog tjedna. A načelnika općine Dubrovačko primorje ta izjava “izbacila je iz takta”.

‘Ja mu iz Slanoga poručujem kako Slano nije šporko nego je to jedno prekrasno dalmatinsko mjesto, a ako su u HDZ-u papci, onda su u SDP-u šupci. Pa je onda on samim time isto tako šupak’, rekao je Knežić.

Obaveza izgradnje pristupne ceste ili sufinanciranja od strane investitora datira iz 2003. godine, iz Studije utjecaja na okoliš, pa kasnije iz Urbanbističkog plana, pa kasnije od Zakona o zaštiti od požara i potresa.

Pristupna cesta bila je uvjet za uporabnu dozvolu, Općina je tražila da izgradnju financira ACI. A ACI je tražio zakonit način za to – i našli ga putem donacije. Doris Peručić, direktorica u ostavci poručuje.

‘Općina je sufinanciranje ceste postavila kao uvjet za dobivanje uporabne dozvole. Prema tome kako će to tko dalje interpretirati ostavimo svakome, a ja kažem da je to bio uvjet za dobivanje uporabne dozvole’, kazala je Peručić.

Sada je pitanje dana kada će stići uporabna dozvola – s nestrpljenjem je čekaju i zaposlenici marine i brodovi. ‘Kapacitet marine je 195 – 200 vezova, čeka 40-ak bdrodova, što u Dubrovniku, što u Korčuli’, kazao je Cvijeto Stjepanović, voditelj posade ACI marine Slano.

Zbog javnog interesa ili ucjene, zbog nedostatka reda i pravila – marina u Slanome u srcu sezone mjesec dana zjapi prazna. ACI ima novi nadzorni odbor, novi direktor je Kristijan Pavić – a bruto dobit društva u prvih šest mjeseci iznosi 3,7 milijuna kuna.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari