Connect with us

Kronika

Nacional piše: SOA se umiješala jer je Radeljić prijetio predsjednici!?

Published

on

Sudeći prema pisanju Nacionala, smijenjeni savjetnik Mate Radeljić dvaput je pokušao nagovoriti predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da odstupi i pokuša preuzeti HDZ te postane premijerka kojom će manipulirati kako je to već radio u Uredu predsjednice.

Nakon što se otkrilo da je smjenu htio osujetiti prijetnjama predsjednici, u slučaj se umiješala i SOA, a on im se sada osvetio opakim priopćenjem, piše Nacional.

Sastanak savjetnika predsjednice za unutarnju politiku Mate Radeljića i šefa kabineta ravnatelja SOA-e Davora Franića 5. prosinca 2018. u slastičarnici “Torte i to”, u zagrebačkoj Grahorovoj ulici, zaista se i održao, kao što je to u svojem priopćenju 21. prosinca sam Radeljić otkrio.

No, svrha i sadržaj tog sastanka nisu bili onakvi kako je to u priopćenju Radeljić opisao, tvrdi za Nacional nekoliko visoko pozicioniranih i pouzdanih izvora bliskih i Vladi i Uredu predsjednice.

Radeljić je u priopćenju, sastavljenom tako da kompromitira predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, napisao da ga je na tom sastanku jedan od visokopozicioniranih dužnosnika SOA-e u ime predsjednice namjeravao smijeniti i da je tada prvi put čuo za to.

Međutim, Nacional tvrdi da je Radeljić već ranije vrlo dobro znao da mu se priprema smjena, a sastanak je na inicijativu SOA-e bio održan da bi ga se preventivno upozorilo na to da pazi što radi nakon što mu to službeno kažu.

Ono što je Radeljić namjeravao uraditi, prema tvrdnjama Nacionalovih izvora, izravno je moglo ugroziti nacionalnu sigurnost, a sprječavanje takvih mogućnosti spada u izravne poslove koje je SOA dužna obavljati.

Sudeći prema pisanju Nacionala, Mate Radeljić je nagovarao predsjednicu na preuzimanje HDZ-a i izvršne vlasti a sve kako bi on osobno postao potpredsjednik Vlade i ministar MUP-a.

O ulozi Mate Radeljića u medijskom kreiranju afere SMS još uvijek nije sve poznato.

Podsjetimo, Ranko Ostojić je najavljujući zvanrednu sjednicu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kazao kako se iz priopćenja koje je dala SOA iščitavam nešto puno ozbiljnije, od tvrdnji koje je u priopćenju iznio Radeljić.

Jandroković: Radeljić je poticao sukob između Vlade i predsjednice

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković oštro je u ponedjeljak kritizirao poteze smijenjenog savjetnika predsjednice republike Mate Radeljića

-Iz svih medijskih napisa vidljivo je je da je navedeni savjetnik bio taj koji je poticao sukob između predsjednika vlade, vlade i predsjednice države. Sada postaje potpuno jasno da sukob nije inicirala vlada niti HDZ, nego da je to bila jedna osmišljena politika koja je željela izazvati stalne sukobe i napetosti između predsjednice  i vlade, odnosno premijera – kazao je Jandoković.

Radeljić demantirao

Nakon što je tjednik Nacional objavio je da je bivši predsjedničin savjetnik Mate Radeljić planirao državni udar jer je htio postati potpredsjednik Vlade i ministar policije, tu je vijest komentirao i sam Radeljić.

– Priča oko planiranja državnog udara je fake news s ciljem da me se kompromitira. Ja sam sve što sam imao napisao u priopćenju i objasnio okolnosti pod kojima sam smijenjen. Razlog zbog kojeg u Nacionalu objavljuju takve neistine potražite u njihovim ugovorima s različitim poduzećima i institucijama, kazao je Mate Radeljić u izjavi za N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari