Connect with us

Pregled

Nad Hrvatima u BiH se provodi nepravda, a ugrožava ih nesloga

Published

on

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić upozorio je da se nad Hrvatima u BiH provodi nepravda, ali i da popravljanju njihova položaja ne pridonosi međusobna posvađanost što koriste drugi kako bi ih još manje ostalo u ovoj zemlji, objavila je danas Katolička tiskovna agencija BiH.

kardinal-puljic

Kardinal Puljić predvodio je misu bdijenja u središnjem Gospinom svetištu Vrhbbosanske nadbiskupije u mjestu Kondžilo u Komušini pred oko 20.000 vjernika.

„Mi imamo velikih poteškoća kao Hrvati katolici na ovim prostorima. Prvo, nepravda. Drugo, te naše međusobne svađe koriste drugi da nas sve manje ima, dok treći još pospješuju da nas sve manje ostane”, rekao je kardinal Puljić predvodeći misno slavlje.

Pri tome je naveo međutim kako narod ne mogu pobijediti sve te napravde jer je najveća snaga koju Hrvati katolici imaju ‘sloga i ljubav prema životu’.

“Ne može se uništiti onaj tko voli život“, rekao je kardinal Puljić. Istaknuo je da ih neće moći uništiti nijedna politika ako budu voljeli život i darivali život. Na kraju je zamolio Gospin zagovor na svaku bračnu zajednicu i svaku obitelj.

Na misi u Komušini, kojoj je prethodila procesija s Gospinim kipom, bio je veleposlanik RH u BiH Ivan Del Vechio, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor te brojni drugi dužnosnici iz BiH.

Blagdan Velike Gospe obilježava se u brojnim mjestima širom Bosne i Hercegovine a najviše vjernika po tradiciji okuplja se u Širokom Brijegu, Rami, Stupu u Sarajevu, Olovu, Međugorju. (kta/hina/kamenjar.com)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari