Connect with us

BiH

Nadbiskup Vukšić: Smrt povratnika Marka Mišića upozorenje cijeloj BiH

Objavljeno

-

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić upozorio je u srijedu da se ne smiju tolerirati sve češći napadi na povratnike u BiH, ističući kako je smrt jednoga od njih, Hrvata Marka Mišića, koji je u utorak preminuo od posljedica ozljeda zadobivenih kada je branio svoju imovinu, drastičan primjer onoga što se sada zbiva.

Nadbiskup Vukšić uputio je sućut obitelji Marka Mišića, povratnika u mjesto Brezici kod Plehana, koji je umro od ozljeda što su mu ih prije mjesec dana nanijela dvojica muškaraca.

Njih je Mišić zatekao u krađi drva u šumi koja je njegovo vlasništvo, a kada ih je pokušao spriječiti oni su ga brutalno pretukli.

“Ovaj nemili događaj, kao i sve češći napadi na povratnike te sve učestalije nasilje o kojemu gotovo svakodnevno čitamo i slušamo… snažan su poziv i opomena odgovornima u društvu i institucijama da poduzmu neophodne mjere kako bi se osigurao pravedni mir, poštivanje privatnog vlasništva svakog pojedinca u svakom dijelu BiH te uvjeti u kojima će se svatko osjećati sigurno u svom domu”, stoji u izjavi vrhbosanskog nadbiskupa.

Vukšić je izrazio očekivanje da će odgovorni za smrt Marka Mišića biti pravedno kažnjeni kako se takvo što ne bi više nikada i nigdje ponovilo, a da se zapaljiva retorika i stvaranje osjećaja straha moraju spriječiti jer se tako ne može graditi društvo pravde i mira.

Obitelji preminulog Marka Mišića vrhbosanski je nadbiskup također uputio poruku da se u ovom teškom trenutku ne vode načelom osvete nego oprosta.

Umro hrvatski povratnik koji je pretučen u entitetu RS

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas