Connect with us

Religija i Vjera

Nadbiskup Želimir Puljić izborniku i igračima: Neka vas prati ‘katalizator zajedništva’ kojim ste osvojili simpatije svijeta

Objavljeno

-

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić čestitao je u četvrtak izborniku Zlatku Daliću i igračima hrvatske nogometne reprezentacije ulazak u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji te im je zaželio da ih na putu prema finalu, kao i u cijelom daljnjem životu, prati ‘katalizator zajedništva’ kojim su osvojili simpatije svijeta.

“Ne trebam vam ni govoriti koliko ste dobra učinili i radosti posijali svojom odabranom ekipom nogometaša i stručnim stožerom tijekom svjetskoga prvenstva ove godine u Rusiji.

Oduševili ste sve u Domovini i diljem svijeta svojim rezultatom i športskim zauzimanjem na terenu. I nadasve, timskom igrom i zajedništvom koje je ‘zračilo i preko malih ekrana’ te urodilo plodom i zapaženim uspjehom”, istaknuo je u čestitki izborniku Zlatku Daliću i nogometašima mons. Puljić.

Dodao je kako nije nikakvo čudo što su ih podupirali “ne samo naši vjerni navijači, nego i publika iz ‘protivničkih klubova’“.

“Čestitam od srca i želim da istim žarom, kompetentno i oduševljeno, ali i s osjećajem skromnosti i poniznosti (kako vas potiče i ohrabruje vaš izbornik) idete ususret konačnom finalu koji je kruna vašega rada, vježbe i zajedništva”, stoji u čestitki.

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić podsjetio je da je papa Franjo u nedavnoj poruci od prije mjesec dana istaknuo da je “šport bogati izvor vrijednosti i krjeposti koje nam pomažu bez straha otkrivati vlastite granice i boriti se iz dana u dan biti boljim ljudima“.

“Budući da je ‘šport povlašteni prostor susreta, lišen razlika u rasi, spolu, religiji ili ideologiji’, on rađa ‘radošću u natjecanju i postizanju skupnoga cilja’. A funkcionira, veli papa Franjo, kao ‘katalizator zajedničkoga iskustva’. Dok vam od srca čestitam na prijeđenom hodu napora, žrtve, truda i uspjeha, želim neka vas na putu prema finalu, kao i u čitavom daljnjem Vašemu životu, prati taj “katalizator zajedništva” kojim ste osvojili simpatije svijeta”, istaknuo je u čestitki mons. Puljić.

“Upućujem vam iskreni pozdrav uz popratnu skromnu molitvu i blagoslov od Gospodina. I obećajem i u nedjelju biti u duhu s vama”, poručio je na kraju čestitke izborniku Zlatku Daliću i “našim dragim nogometašima” mons. Puljić.

(Hina)

Dalić pozvao Ćiru i brončane iz ’98. na finale: Spremni smo za naslov

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari