Connect with us

Kronika

Nadrealno, multi-senzorno putovanje kroz Pink Floydove izvanredne svijetove

Objavljeno

on

Izložba “The Pink Floyd Exhibition – Their Mortal Remains” (”Njihovi posmrtni ostaci”), bit će otvorena 19. rujna u bivšoj milanskoj tvornici “La Fabbrica Del Vapore”, a fanovima glazbenih legendi i onima koji žele saznati više o umjetnosti, glazbi i povijesti Pink Floyda trebala bi dati širok i inovativan uvid u njihovu karijeru i rad, piše časopis “Classic rock magazine”.

Multi-medijalna retrospektiva bit će montirana uz aktivno sudjelovanje i suradnju Davida Gilmoura, Rogera Watersa i Nicka Masona.

[vsw id=”Wss2TWrKM9o” source=”youtube” width=”625″ height=”370″ autoplay=”no”]

Izložba će na 2500 četvornih metara uključiti 300 izložaka iz karijere benda te dati kronološki pregled njihove muzike i umjetnosti, od debitantskog albuma “The Piper At The Gates of Dawn” do danas. Bit će otvorena četiri tjedna, a opisana je kao nadrealno, multi-senzorno putovanje kroz Pink Floydove izvanredne svijetove. Kurator izložbe je Aubrey Powell iz Hipgnosisa, britansko dizajnerske grupe koja se specijalizirala za kreiranje naslovnica albuma rock glazbenika i bendova – Pink Floyda, T. Rexa, The Pretty Thingsa, UFO-a, 10cc-a, Bad Companyja, Led Zeppelina, AC/DC-a, Scorpionsa, Yesa, Def Lepparda, Paul McCartneya & Wingsa, The Alan Parsons Projecta, Genesisa,Petera Gabriela, ELO-a, Rainbowa, Styxa, XTC-a i Al Stewarta.

“Za kuratora, odabrati što staviti u izložbu od takve riznice je istodobno san i noćna mora. No bez obzira na sve, postojali su elementi koji su jednostavno morali biti dio izložbe, poput, primjerice 20 metara široke skulpture zida, pet metara visokog gumenjaka i leteće svinje. Ciljat ćemo prema zadnjim vizualnim i zvučnim dostignućima, sličnima iskustvu na koncertima Pink Floyda. Nikada nećete znati što vas iduće očekuje”, rekao je Powell.

Pink Floydov promotor Fran Tomasi, koji je najavio detaljnije planove za izložbu, izjavio je kako je rad s dizajnerskim timom na kreiranju izložbe bilo uzbudljivo iskustvo.

“Za mene, radi se o kulminaciji šestogodišnjeg napornog rada i planiranja. Znam da će to biti izvanredna izložba za fanove Pink Floyda i za one koji žele znati više o njihovoj umjetnosti, glazbi i povijesti”, dodao je.

Karte po cijeni od 15 eura u prodaji su od 27. veljače, a još uvijek nije poznato koji su dugoročni planovi za izložbu nakon četiri tjedna u Milanu.
KK

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari