Pratite nas

Gospodarstvo

Nadzorni odbor Aluminija smjenio Gadžića, Pandža novi v.d. direktora

Objavljeno

na

Nadzorni odbor mostarskog “Aluminija” smjenio je dosadašnjeg generalnog direktora Maria Gadžića, a za vršitelja dužnosti generalnog direktora, na mandat do šest mjeseci,  imenovao dosadašnjeg izvršnog direktora za ekonomsko-financijske poslove Dražena Pandžu, priopćio je na press konferenciji predsjednik Nadzornog odbora mostarske kompanije Dalibor Miloš, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Uz Dražena Pandžu, kao novog v.d. direktora Aluminija na dužnosti izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitak ostat će dosadašnji član Uprave Boris Vican.

Miloš kazao je kako je Nadzorni odbor već 6 mjeseci nezadovoljan rezultatima i radom uprave Društva na čelu sa Gadžićem.

-Već više mjeseci intenzivno raspravljamo kako Društvo konačno stabilizirati. Zadnjih nekoliko mjeseci smo utvrdili, nažalost, samo pogoršanje i po pitanju rezultata i odnosa unutar uprave, kazao je Miloš.

On je podsjetio kako su prije sedam dana članovi NO dobili mail prvo izvršnog direktora Pandže, a onda utorak predsjednika Neovisnog sindikata Aluminija Romea Bikšića, gdje su upoznati da su bili u komunikaciji s direktorom Gadžićem i da im je on spominjao neke nezakonite radnje.

Miloš: Stvorio dodatan gubitak od 43 milijuna KM

-Povodom toga sazvali smo hitnu sjednicu NO u četvrtak kojoj gosp. Gadžić nije mogao biti nazočan, pa smo je prolongirali petak u 10 sati. U petak ujutru smo od gosp. Gadžića dobili neke metarijale na tu temu. Već u 11 sati svih sedam članova Nadzornog odbora usvojilo je jednoglasan zaključak da sve materijale, sva saznaja o bilo kakvim nezakonitim radnjama Nadzorni odbor hitno upućuje MUP-u HNŽ u Mostaru.Nakon toga raspravljali smo o stanju u Aluminiju gdje je u posljednjih godinu dana napravljen dodatni gubitak od 43 milijuna KM. Možda se može reći da je dio gubitaka rezultat tržišne situacije, ali smo sigurni da upravljanje društvom nije bilo dobro i već u petak smo sazvali za danas sjednicu NO s točkom dnevnog reda razriješenje uprave i imenovanje nove v.d. uprave, kazao je Miloš.

Nadzorni odbor je, kazao je Miloš, nakon te sjednice u petak u 13.30 pozvao direktora Gadžića i ostatak uprave i rekao im da je NO prijavio MUP-u saznanja koja su dobili.

-Zašto je gosp. Gadžić sazvao službenu konferenciju u prostorijama Aluminija da bi se pozivao na kriminal, kad smo mi to već uradili, nama to zaista nije jasno. Tim postupkom on je nanio veliku reputacijsku štetu našoj firmi. I ne samo to on je uputio 900 mailova svim zaposlenicima, ali i svim dobavljačima i svim kupcima naše firme, kazao je Miloš.

Anić: Gadžić zapošljao rodbinu, htio ovladat Aluminijem i biti šef NO

Član NO Samir Anić, predstavnik malih dioničara, kazao je kako je Gadžić zapošljavao rodbinu, kako je dovodio ljude na ključna mjesta s ciljem da ovlada Aluminijem.

– Mi smo se na to, i ja osobno, više puta žalili i rekli mu da to ne ide tako.Pokušao je ovladati unutarnjim službama i nametnuti se kao šef i Nadzornom odboru. Zadnjih 9 mjeseci smo tražili odgovornost od njega. Dobili smo informacije da troši, da našom biznis karticom plaća sve i svašta. Na naš upit da nam dosavi troškove, na upit zašto nije produžen ugovor sa Elektroprivredom BiH i da nam dostavi svoj osobni ugovor, koji mi, na početku, našom greškom, nismo vidjeli, on je odgovorio da svim drugim članovima može, ali da meni ne želi ništa dati, kazao je Anić.

Anić je kazao i kako su traženi i podatci o broju novouposlenih, mjestima na kojima su uposleni, jesu li ugovori trajni ili privremeni. On se oglušio o sve naše zahtjeve. Predlagao sam i ranije njegovu smjenu. Gosp. Miloš je pokušao da se stvari poprave. Međutim, sva naša popuštanja, uvidjeli smo, razbiše nam se o glavu, kazao je Anić.

On je rekao da su odnosi unutar Društva narušeni, odnosi između Uprave, Nadzornog odbora, Sindikata  te da je sve to zasluga gosp. Gadžića.

Predsjednik Nadzornog odbora Dalibor Miloš kazao je da je Aluminij zbog ogromnih dugova, koji iznose oko 350- 360 milijuna KM “blizu granice bez povratka”, ali je i izrazio uvjerenje da se Aluminij može spasiti ako će se raditi “karakterno, čestito i pošteno”, jer postoji, kako je rekao, još puno opcija da se kompaniju spasi.

Miloš je odbacio bilo kakvu svoju krivnju u vezi nezakonitosti.- No, nije na meni da to kažem, to je na MUP-u. Što se nas tiče mi smo sumnje u nezakonitosti prijavili MUP-u i svak put ćemo to učiniti, kazao je.

Pandža: Učinit ćemo sve da održimo poslovanje Aluminija

Dražen Pandža, novi v.d. generalnog direktora kazao je kako će nova uprava s njim na čelu dati sve svoje ljudske i intelektualne kapacitete da zajedno s radnicima pokušaju održati poslovanje firme.

– Naš prvi korak bit će da obavimo razgovore s našim ključnim kupcima i dobavljačima. Neka događanja od petka moguće da će poremetiti odnose. Već smo planirali i zakazujemo sastanke s njima, da im objasnimo da situacija nije dramatična da mi i dalje nastavljamo raditi, proizvoditi, Mi jamčimo našim kupcima da će im roba biti isporučena. Isto tako možemo reći da ćemo nastavljati plaćati našim dobavljačima intenzitetom kojim možemo i ispunjavati naše obveze, kazao je Pandža./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

DF sabotira izgradnju autoceste kroz Hercegovinu

Objavljeno

na

Objavio

Godinama već traje sustavna opstrukcija izgradnje autoputa kroz Hercegovinu te se Mostar osim u političkoj sustavno drži i u infrastrukturnoj izolaciji. U najnovijoj epizodi sabotiranja razvoja Mostara glavnu ulogu preuzeo je DF.

Pedesetak mještana mostarskih naselja Kosor, Malo Polje, Ortiješ, Hodbina, Lakiševina i Kočine okupilo se u petak na prosvjednom skupu na prometnici Kosor-Blagaj kako bi, kako su rekli, skrenuli pozornost na problem trasiranja koridora Vc južno od Mostara, piše Dnevnik.ba.

Mještani se protive predloženoj trasi i eksproprijaciji zemljišta te od Autocesta FBiH zahtijevaju održavanje javne rasprave o trasi autoputa ‘Koridora Vc’ kroz južni dio Mostara.

Stanovnica Kosora Nura Štajn kazala je kako neki mještani neće prihvatiti nametnuta rješenja te kako ne dozvoljavaju da se ovi prostori koriste za autoput.

– Oštećeni smo na sve moguće načine, a što je najgore oštećeni smo za međuljudske odnose. Ne damo politici da se miješa u ovo. Ja ću biti prva na živom zidu i nitko neće mašinom proći preko moje zemlje, a to tražim i od svojih sugrađana – poručila je Štajn.

Dodala je kako je 3000 građana ovog područja potpisalo peticiju protiv gradnje te da im nikada nije ponuđeno varijantno rješenje.

– Mi smo za to da taj autoput košta i skuplje, ali ne damo ovo, jer ovo je najplodnija zemlja – poručila je.

No, koliko su prosvjednici protiv upliva politike u ovaj problem govori i činjenica da je Ahmet Džubur, zastupniku DF-a u Federalnom parlamentu ujedno i član organizacijskog odbora mirnog okupljanja. On je rekao kako se “nezakonitom i netransparentnom odlukom” želi napraviti trasa autoputa na ovom području koje, kako je kazao, nema nikakve predispozicije da bude autoput. Džubur inače nema nikakve kvalifikacije vezane za promet i prometnu infrastrukturu.

– Danas ćemo ovdje dati svoj glas da im poručimo da ovo hitno zaustave jer trebaju znati da se ovdje radi o nekoliko desetina tisuća nezadovoljnih ljudi. Ovo se ne tiče samo navedenih naselje nego i stanovnika Mostara jer je veliki dio hrane, znači poljoprivrede, vinograda, voćnjaka, povrtnjaka, ljekovitog i aromatičnog bilja s ovog prostora. Ovo je inkubator budućih karcinoma i potpune degradacije, komunikacijske i svake druge, a prije svega nezabilježen egzodus srpskog stanovništva s ovog područja koje predstavlja najfinije vezivno tkivo multietničke BiH – rekao je Džubur.

Dodao je kako okupljeni građani traže da se proces vrati u zakonske okvire, odnosno traže održavanje javne rasprave koja se mora provesti kod izrade autoputova a koja se, kako je kazao, izbjegava.

– Tražimo da se napravi javna rasprava za dionicu Mostar jug – Buna – tunel Kvanj. Nema je zato što bi se dokazalo da ova lokacija, ovaj prostor i ovaj koridor ni u kojem smislu ne odgovaraju – ocijenio je Džubur.

Nezadovoljni mještani ranije su istakli da, prema preporukama struke, najpovoljnija trasa ide preko obronaka Podveležja, prenosi HMS.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zdravko Marić: Jamstvo za 3. maj do 150 milijuna kuna

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić uoči sjednice Vlade danas je kazao da će Vladina odluka o izdavanju jamstva za 3. maj biti uvjetna te da će to jamstvo u ovom trenutku biti do iznosa od 150 milijuna kuna.

“Odluka koju ćete danas čuti na Vladi je uvjetna, a prvi je uvjet na samoj Upravi društva da sa svim vjerovnicima postigne sporazum o odgodi potraživanja. U samoj odluci je to oko dvije godine, do 1. rujna 2021. To bi bila neka vrsta preduvjeta da se stvore daljnje pretpostavke za formalno izdavanje jamstva, koje bi bilo za kreditno zaduženje kod HBOR-a ili kod jedne ili više poslovnih banaka, to ćemo još vidjeti”, izjavio je Marić odgovarajući na upit novinara.

Dodao je i da bi resorno ministarstvo i Hrvatska brodogradnja-Jadranbrod, ključni u smislu nadzora i analitike, trebali nastaviti pratiti tijek sredstava financijskih sredstava i pratiti odluka kojom se, kako je istaknuo, umanjuju postojeći gubici državnog proračuna.

Na pitanje koliko je to jamstvo, kazao je da je u ovom trenutku do iznosa od 150 milijuna kuna, čime bi se stvorile pretpostavke za deblokadu računa i pokretanje proizvodnje.

Kazao je i da će se vidjeti hoće li taj iznos biti dovoljan za proizvodnju i rješavanje isplate zaostalih plaća, a ovisit će i o tome kako će uprava voditi razgovore s naručiteljima brodova.

Na pitanje je li to uvjetno jamstvo novi pristup u izdavanju državnih jamstava, Marić je kazao da je u ovom slučaju nije pretjerana novost, ali da je za izdavanje tog jamstva, s obzirom na to da je društvo blokirano od velikog broja vjerovnika, potrebno napraviti određene pretpostavke i ispuniti preduvjete.

Vlada bi danas trebala donijeti odluku o davanju državnog jamstva za kreditno zaduženje Brodogradilištu 3. maj kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i drugih banaka, radi stvaranja preduvjeta za pokretanje proizvodnje i završetak započetih novogradnji, a s ciljem umanjenja postojećih gubitaka za Hrvatsku.

Plan za spas Brodogradilišta 3. maj predviđa da vjerovnici prihvate isplatu 15 posto njihovih potraživanja odmah, uz obvezu da za ostatak neće blokirati račun 3. maja tijekom sljedeće dvije godine. Isplata bi trebala biti osigurana novcem iz proračuna, kao i novac za pokretanje proizvodnje.

Direktor 3. maja Edi Kučan sredinom kolovoza rekao je da bi vjerovnici do kraja mjeseca potpisali izjave o stavljanju u mirovanje većeg dijela svojih potraživanja sljedeće dvije godine. Mirovanje 85 posto potraživanja omogućilo bi pokretanje proizvodnje te dovršetak započetih brodova u riječkom brodogradilištu. To su brod za prijevoz rasutog tereta za kanadskog naručitelja Algomu i brod za prijevoz automobila i kamiona, koji se nalaze u opremnoj luci 3. maja, te brod za prijevoz kemikalija, koji je u brodogradilištu Uljanik u Puli.

Brod za prijevoz automobila i kamiona je u stečajnoj masi Uljanika, te za njega treba pronaći pravno rješenje, a brod u Uljaniku je u punom vlasništvu 3. maja, pa ga se može ponovno dotegliti do Rijeke na opremanje, kad se osiguraju uvjeti. Račun 3. maja blokiran je potraživanjima u ukupnom iznosu nešto manje od 80 milijuna kuna, a pojedinačni vjerovnici s najvećim potraživanjima su Ministarstvo financija i HEP.

Trgovački sud u Rijeci početkom kolovoza ponovno je odgodio ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečaja u tom brodogradilištu i to za 26. rujna, budući da je dogovoreno da se u Ministarstvu gospodarstva do 29. kolovoza utvrdi model financijske konstrukcije i drugih preduvjeta za nastavak proizvodnje. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari