Connect with us

Hrvatska

Nagrade pripadnicima HV-a za uspjeh na međunarodnom natjecanju

Objavljeno

on

Foto: MORH/ F. Klen

Ministar obrane i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga primili su u srijedu pripadnike Hrvatske kopnene vojske koji su predstavljali Hrvatsku na međunarodnom natjecanju “Best Soldier Competition” održanog na Kosovu te uručili nagrade pobjedniku Filipu Ličaninu i ostalim članovima tima.

Na natjecanju je sudjelovalo 19 pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti te 12 pripadnika u međunarodnoj konkurenciji, a pobijedio je pripadnik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, skupnik Filip Ličanin. Uz njega, Hrvatsku vojsku su predstavljali i časnički namjesnik Branko Ramčić kao voditelj ekipe te skupnik Karlo Pavlović kao natjecatelj.

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik GSOS-a admiral Robert Hranj čestitali su im na izvrsnim postignućima na međunarodnom natjecanju gdje su discipline bile iznimno teške, istaknuvši kako je ovo još jedan od događaja gdje se dokazuje izvrsnost hrvatskih vojnika koji se nalaze u samom svjetskom vrhu vojnih krugova.

“Naši pripadnici su pokazali kako hrvatske vojnike krasi srčanost i hrabrost koju smo imali u Domovinskom ratu i koja je i dalje utkana u temelje Hrvatske vojske”, rekao je ministar obrane.

“Pokazali ste ne samo svoju fizičku nego i psiho-fizičku spremu, što je čast cijeloj Hrvatskoj vojsci. Ovime ste dali i poticaj svim svojim kolegama, a i našim Saveznicima da se i dalje trude, rade i postižu rezultate”, dodao je Banožić.

Admiral Hranj je kazao da “nije dovoljno samo biti dobro uvježban i educiran, već da svaki vojnik mora imati dobru tjelesnu spremnost te da se mora dobro znati izbalansirati i znanje, vještine i tjelesnu spremnost”.

Pobjednik natjecanja, skupnik Filip Ličanin, kazao je da su “sve zadaće, svi dijelovi natjecanja zahtijevali veliku pažnju i koncentraciju, kao i spremnost”, a skupnik Karlo Pavlović, kojemu je ovo bilo prvo natjecanje, istaknuo je važnost zajedništva u vojsci i zahvalio na potpori voditelju ekipe Ramčiću te kolegi Ličaninu.

Časnički namjesnik Branko Ramčić je rekao kako je natjecanje bilo vrlo izazovno i zahtijevalo i određenu taktiku, doziranje snage i fizički i psihički, a na kraju se isplatilo.

“U Hrvatskoj imamo i naša natjecanja tako da pripreme ne prestaju, a hrvatski vojnik mora biti stalno spreman izvršiti zadaću, a zadaće zahtijevaju i psihičku i fizičku spremnost, istaknuo je Ramčić. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari