Naivni Hrvati sanjaju lustraciju

  1

  Hrvati još uvijek sanjaju lustraciju i tako već 23 godine. Lijepo je ponekad živjeti u snovima, poglavito u ovako sumornoj zemlji, ali 23 godine je ipak previše, to je brate potraćeno vrijeme. Koliko god je zazivao ovaj naivni hrvatski narod, ona se, naravno, nikad neće dogoditi, prije će Angela Merkel slomiti srce tvrdokornog  Zorana Milanovića, i Josip Perković odlepršati će za Njemačku nego što će aktualni režim donijeti uveliko zakašnjeli zakon o lustraciji. Zaboga, pola Pantovčaka, predvođenih Dejanom Jovićem, moralo bi abdicirati, da ne spominjemo hrvatske novinare.

  Ako je za vrijeme Domovinskog rata bilo nemoguće razgovarati o lustraciji, iz već poznatih razloga, postavlja se pitanje što se čekalo osamnaest godina, odgovor je, naravno, vrlo jednostavan. Nije bilo političke volje niti se ona mogla očekivati s obzirom na njuške koje su u prvim godinama hrvatske države okruživale predsjednika Tuđmana, koji, naravno, ne bio zahvaćen lustracijom s obzirom da je bio komunistički disident.

  Hrvatska je zemlja prepuna aktivnih sudaca koji su služili komunističkom režimu, jednako je toliko novinara, koji su svojim načinom ‘rada’ u bivšoj Jugoslaviji unesrećili mnoge, od Drage Hedla do Gorana  Radmana.

  Kada bi aktivna politika, kako bivša tako pogotovo ova sadašnja, donijela ovakav zakon morala bi priznati da je komunistički režim bio zločinački, a Jugoslavija država kojom su dobrim dijelom vladali zločinci. Mislite li da je aktualni režim to u stanju? Nema komunističkog derneka na kojem se nisu ukazali Josipović i posebno reformirani ustašoid Stjepan Mesić, a ni Milanović nije daleko.

  tinolovka

  facebook komentari

  • peppermintt

   dvi stvari dva velika propusta koja su nam podvaljena su izostanak lustracije i opća abolicija prema pobunjenim Srbima.