Pratite nas

Kultura

Najava Knjige: ‘Marin Čilić: Tenisko čudo iz Međugorja’

Objavljeno

na

Posljednjih nekoliko dana, kao urednik, proveo sam u danonoćnom radu na knjižici “Marin Čilić: Tenisko čudo iz Međugorja”, piše na svom facebook profilu prof.dr. Slaven Letica.

Silno me je veselio rad na toj knjizi, a radovali su mu se i svi one koji su, doslovce, bez ikakvog razmišljanja prihvatili moju ideju o izdavanju knjige u čast pobjede prvog Hrvata na Otvorenom prvenstvu Amerike: gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, savjetnik uprave Styria Media Group AG pater Ivan Tolj, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, direktor sadržaja Večernjeg lista Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista izvršni urednik knjige Petar Grubišić, grafički urednik Saša Bijelić, lektorica Ina Rogošić Blagojević i svi autori priloga tiskanih u knjizi.

Knjiga se već sutra može nabaviti u svim novinskim kioscima i prodavaonicama (cijena 19.99 kuna), a iz nje možete doznati sve o odrastanju (životnom i teniskom) pobjednika Otvorenog prvenstva Amerike, njegovoj suradnji s Goranom Ivaniševićem, izjavama njegovih teniskih učitelja i trenera, ali i pročitati kako su njegovu pobjedu proživjeli i doživjeli: Vanna, Ivan Aralica, Milan Ivkošić, Miro Gavran, Milan Bandić, Andrej Tonejc, studentica arhitekture Frana Dulibić, Nino Raspudić, Zlatko Mateša, Franjo Luković, Ivica Radoš, australijski Hrvat Dinko Dedić, Miroslav Tuđman, Antun Filić, glavni urednik Playboya Mihovil Švigir, ali i kardinal Vinko Puljić, bivši ministar Dragan Primorac, svi njegovi treneri iz mladih dana, njegova prelijepa i pametna djevojka Kristina Milković i mnogi drugi.

Dakako, vrlo iscrpnu analizu fenomena njegova puta od trnja do zvijezda napisao sam i sam: kao teniski veteran i bivši predsjednik Hrvatskog teniskog saveza.

Knjigu vam od srca preporučujem za čitanje, zaključuje prof.dr. Slaven Letica. 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kultura

Troplet predstavlja Antu Čuvala i njegove tri izuzetno vrijedne knjige

Objavljeno

na

Objavio

U okviru Tropletovih dana kulture 2018, u utorak, 13. studenoga u 19 sati, u Hrvatskom domu H. S. Kosača u Mostaru, Troplet organizira „Susret s autorom“ i predstavlja prof. dr. Antu Čuvala i njegove tri izuzetno vrijedne knjige koje je objavio ove godine.

Unazad nekoliko mjeseci objavljena je njegova knjiga Komunistički totalitarizam na djelu – Hercegovačka hrvatska sela u poraću (1945. – 1952.) a potom  100. obljetnica pravaške saborske interpelacije 1918.-2018. – Grozote u Odesi 1916.-1917. i knjižica Croatian Martyrs for the Faith (Hrvatski mučenici za vjeru), koje ćemo ovom prigodom predstaviti.

U predstavljanju, pored autora, prof. dr. Ante Čuvala, sudjeluju: Anita Martinac, književnica; Hrvoje Mandić, povjesničar angažiran u Hrvatskom dokumentacijskom centru Domovinskog rata u BiH i fra Miljenko Mića Stojić, voditelj Vicepostulature postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“. Događanje će glazbom oplemeniti VIS „Amen“.

Ante Čuvalo je bivši dugogodišnji politički emigrant s tri mandata u Hrvatskm narodnon vijeću. Studirao je filozofiju i teologiju i stekao doktorat iz povijesti na Ohio State University. Bio je profesor povijesti na Ohio State University i na collegu u Jolietu blizu Chicaga.

Objavio je nekoliko knjiga na engleskom i hrvatskom jeziku kao i brojne članke o Hrvatima, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Po povratku u domovinu, zajedno sa suprugom, utemeljio je izdavačku kuću CroLibertas Publishers. Objavili su nekoliko knjiga na engleskom, španjolskom i hrvatskom jeziku.

M.J./Hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kultura

Tamo me rodi Hercegovka mati

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Tamo

Tamo sunce umire u ljepoti !
Iz kamena se rađaju životi !
Žuljevite ruke pričaju priču
o neizmjernoj očevoj dobroti…

Tamo se laste u proljeće vrate,
kad produlje dani,noći se skrate .
Tamo se rijeke u beskraju gube
tamo planine sa nebom se ljube !

Tamo i zima svoje čari ima,
kad zabjeli poljane i gore,
bura u kosti uvlači se svima
kada krene da uzburka more !

Tamo me rodi Hercegovka mati .
Od kamena sivog i moji su geni .
Nitko mi više ne može dati
od ovog što ona zapisa u meni !

Tamo ću i ja na počinak poć’
sa precima svojim usnuti san .
Tamo ću posljednju dočekati noć.
Tamo ću posljednji ispratiti dan !

Velimir Velo Raspudić / Kamenjar.com

 

Mali gradić kraj Kupreški vrata vječno bit će kolijevka Hrvata!

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati