Connect with us

Najava skorašnjeg puštanja ratnog zločinca Vojislava Šešelja vrhunac je cinizma

Objavljeno

-

HSP PROTIV ODLUKE HAŠKOG SUDA  DA SE ČETNIČKI VOJVODA  ŠEŠELJ PUSTI U KUĆNI PRITVOR

Najava skorašnjeg puštanja  ratnog zločinca Vojislava Šešelja  na slobodu  iz pritvora u Haagu  do okončanja  postupka pred Haaškim tribunalom vrhunac je pravnog-političkog cinizma Haaškog suda.[su_spacer]

VojislavSeseljPuštanje četničkog vojvode uvreda je svim žrtvama srbijanske  politike za vrijme agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, svim progonjenim Hrvatima iz Vojvodine i Bosne i Hercegovine.

Ovakvim postupkom Haaški sud rehabilitira četničku politiku u Srbiji. Povratkom pravog predsjednika Srpske radikalne stranke  u Srbiju, kojeg je za vrijeme „boravka“ u Haagu zamjenjivao današnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, povratak je veliko-srpske politike.

Hrvatska stranka prava očekuje od predsjednika Josipovića, premijera Milanovića da ošto reagiraju na ovakvu odkuku Haaškog suda i da traže zadržavanje Šešelja u Scheveningenu.

Oštra reakcija trebala bi uslijediti posebno od ministrice Vanjskih poslova Hrvatske, no teško je očekivati od Vesne Pusić koja se ponaša kao ministrica Regiona da će uslijediti bilo kakva reakcija.

Ne reagiranje istih značila bi podrška zlokobnoj Šešeljevoj politici, njegovim izjavama o granicama na liniji Karlobag-Karlovac-Virovitici, podrška njegovim radikalima da ponovno pjevaju o „klanju i salati“.

Podrška je to politici „široke ruke“ Haškog suda kada su u pitanju srpski zločinci.

Daniel Srb, predsjednik HSP-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari