Pratite nas

Kronika

Najavljen prosvjed širokobrijeških nastavnika i profesora

Objavljeno

na

Poštovana i cijenjena javnosti!

Obraćamo Vam se ovim dopisom u ime djelatnika osnovnih i srednjih škola na području općine Široki Brijeg, da Vas obavijestimo da će se dana 14. lipnja 2013. godine u 12.00 sati na Trgu širokobrijeških žrtava (na mostu kod križa), održati mirni prosvjedi .

Razlozi za naše nezadovoljstvo, su sljedeći:
–    Nepoštivanje Kolektivnog ugovora potpisanog između Vlade i Sindikata djelatnika u osnovnim i srednjim školama već više od 2 godine,
–    Smanjenje plaće za više od 100,00 KM; te kašnjenje iste kao i svih ostalih primanja, svim korisnicima proračuna.
–    Kašnjenje porodiljnih naknada i do pola godine.
–    Neuplaćivanje doprinosa i zdravstvenog osiguranja, čime u državnim ustanovama postajemo ”djelatnici na crno”,
–    Konstantno zastrašivanje naših kolega raznim metodama,
–    Skraćivanje prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja, gdje djeca u 3-4 mjeseca moraju svladati ono što njihovi vršnjaci u drugim županijama uče cijelu nastavnu godinu .
–    Bahato ponašanje Vlade i Ministarstva gdje se više ništa ne radi u dogovoru sa socijalnim partnerima, već sve rade na ”svoju ruku”,
–    Nadalje, dodjeljivanje sufinanciranja za naše mlade kolege po ”stranačkom ključu”, a ne sposobnosti i vremenu provedenome na Zavodu za zapošljavanje.

Razloga je uistinu mnogo da bi se tek tako nabrojali, ali mislimo da smo Vam ukratko saželi probleme zbog kojih bismo svi morali reagirati. Ne samo radi nas sada već i radi budućnosti naše djece i unuka.

Škola nije počela s nama niti će završiti s nama.
Danas – sutra, tu će i Vaša djeca raditi i zarađivati ovaj kruh sa sedam kora.

Dragi roditelji!

Ove zime kad smo štrajkom probali riješiti naše probleme rekli ste nam da ćete nas podržati u svemu ukoliko Vaša djeca neće snositi posljedice. Evo, sad Vas držimo za riječ i pozivamo da nas svojim dolaskom na prosvjed podržite u rješavanju naših problema prije nove školske godine.

Prosvjedujte s nama i protiv skraćivanja nastave prvašićima.

Naša ministrica koja se često poziva na prava djece, ozbiljno je narušila prava Vaše i naše djece, ovom nerazumnom odlukom.

Zanima nas što je s pravima naše djece?!

I naša djeca  trebaju jesti, ići u školu, kupiti udžbenike, odjeću i obuću…

Kažnjeni smo zbog dugova županije za koje smo mi najmanje krivi.Dok se oni koji su pokrali naš novac slobodno šetaju mi smo osiromašeni i obespravljeni.

Nije nam dozvoljen ni prosvjed ispred zgrade Vlade ZHŽ!
Vrijeme je da se u ovoj županiji konačno počne raditi nešto i po pitanju gospodarstva i zapošljavanja mladih ljudi
– Da mlade majke sa svojom djecom budu cijenjene, sigurne i zaštićene, a ne na rubu gladi i siromaštva.
– Da se mi učitelji, nastavnici i profesori možemo kao nekad prije ponositi svojim zanimanjem. Želimo ulaziti u učionice sa radošću, a ne s brigom i strahom hoćemo li našoj djeci imati sutra dati novac za sendvič.

Pozivamo sve koji su nezadovoljni sadašnjim stanjem da nam se pridruže.
Dragi branitelji, pozivamo Vas da dođete, jer i sami vidite što se radi u državi i županiji
za koju ste se borili i prolivali krv.
Dragi roditelji, porodilje, nezaposleni i svi obespravljeni, pokrenimo se!

ZAJEDNO SMO JAČI !

S poštovanjem!
                           Članovi Sindikata osnovnih i srednjih škola općine Široki Brijeg

(www.jabuka.tv)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Podignuta nova optužnica protiv Milana Bandića i drugih

Objavljeno

na

Objavio

Protiv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića Uskok je dopunio optužnicu kojom ga tereti da je, zajedno sa svojim suradnicima, pogodovao tvrtki Petra Pripuza u dodjeli poslova zbrinjavanja otpada te izbjegao plaćanje poreza na donacije za svoju predsjedničku kampanju, čime je gradski proračun navodno oštetio za više od tri milijuna kuna, a državni proračun za više od 540 tisuća kuna.

Optužnicom se Bandića, kao gradonačelnika Zagreba, i Slobodana Ljubičića kao predsjednika Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o, tereti da su od listopada 2013. do svibnja 2014., po dogovoru i na traženje Petra Pripuza, predsjednika Uprave trgovačkog društva CE-ZA-R d.o.o., pogodovali pri dodjeli poslova na zbrinjavanju otpada grada Zagreba, iako je postojala mogućnost da otpad zbrine Zagrebački holding privremenim skladištenjem, razdvajanjem i sortiranjem, javljaju HRT Vijesti.

“USKOK je, nakon što je na temelju odluke Županijskog suda u Zagrebu provedena dopuna istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuo optužnicu protiv osmorice hrvatskih državljana M. B. (1955.), S. LJ. (1958.), P. P. (1957.), Ž. H. (1960.), I. T. (1962.), I. M. (1980.), F. Č. (1965.), M. B. (1959.) zbog počinjenja kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, utaje poreza ili carine i poticanja na trgovanje utjecajem, navodi se, među ostalim, u priopćenju USKOK-a.

Optužnicom se prvookrivljenom M. B., kao gradonačelniku Zagreba, i drugookrivljenom S. LJ., kao predsjedniku Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o, čiji je jedini osnivač Grad Zagreb, stavlja na teret da su od listopada 2013. do svibnja 2014., po dogovoru i na traženje trećeokrivljenog P. P., predsjednika Uprave trgovačkog društva CE-ZA-R d.o.o., člana C.I.O.S. grupe, društvima C.I.O.S. grupe pogodovali pri dodjeli poslova na zbrinjavanju otpada Grada Zagreba, iako je postojala mogućnost da otpad zbrine Zagrebački holding privremenim skladištenjem, razdvajanjem i sortiranjem, za što je Zagrebački holding od Grada Zagreba trebao ishoditi dozvolu, koju drugookrivljeni S. LJ., prema dogovoru, nije tražio. Radi realizacije navedenog, prvookrivljeni M. B. i drugookrivljeni S. LJ. osobno ili posredstvom četvrtookrivljenog Ž. H., posebnog višeg savjetnika gradonačelnika i glavnog koordinatora za otpad Grada Zagreba, svi koristeći autoritete svojih položaja, nalagali su poduzimanje radnji radi dodjele poslova na zbrinjavanju otpada po žurnom postupku bez provedbe propisanog postupka javnog natječaja za korist društava C.I.O.S. grupe, iako je postojala mogućnost zbrinjavanja istog na drugi način. U skladu s njihovim nalozima, radi realizacije opisanog dogovora, ostali okrivljenici, i to petookrivljeni I. T., član Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. koji je na temelju specijalne punomoći ovlašten zamjenjivati predsjednika Uprave, šestookrivljeni I. M., v.d. direktora Službe za nabavu u Direkciji Zagrebačkog holdinga d.o.o., sedmookrivljeni F. Č., referent nabave u Službi za nabavu Zagrebačkog holdinga d.o.o. i osmookrivljeni M. B., voditelj u Zagrebačkom holdingu d.o.o.,Podružnica Čistoća, poduzimali su naložene radnje zbrinjavanja otpada po žurnom postupku, a sve kako bi se izbjegao postupak javnog natječaja te u pregovaračkom postupku javne nabave bez prethodne objave angažiralo društva iz C.I.O.S grupe, slijedom čega su navedeni okrivljenici, prema traženju, unutar svojih ovlasti poduzimali radnje dodjele poslova na zbrinjavanju otpada po žurnom postupku bez provedbe propisanog postupka javnog natječaja za korist društava C.I.O.S. grupe, iako su svi okrivljenici bili svjesni da se uvjeti natječaja prilagođavaju dozvolama i mogućnostima društava C.I.O.S. grupe te da nisu ispunjeni zakonski razlozi za iznimnu žurnost jer se nije radilo o događajima koje javni naručitelj nije mogao predvidjeti”, stoji u priopćenju.

Milana Bandića tereti se i za primanje donacija nakon predsjedničkih izbora

U USKOK-ovu priopćenju dodaje se da se: “Prvookrivljenom M. B. na teret stavlja da je od 3. ožujka 2011. do 28. veljače 2013. u Zagrebu, vezano za izbore za predsjednika Republike Hrvatske održane 2009./2010. na kojima je bio predsjednički kandidat, u svrhu financiranja izborne promidžbe na svoje ime otvorio žiro-račun na koji je primao donacije do dana održavanja izbora 10. siječnja 2010., nakon čega je Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske podnio završno izvješće o visini i izvoru sredstava korištenih za financiranje izborne promidžbe, nakon podnošenja spomenutog izvješća, suprotno zakonskim odredbama, na navedeni račun nastavio primati uplate fizičkih i pravnih osoba, pa je tako od 3. ožujka 2011. do 5. lipnja 2012. zaprimio uplate u ukupnom iznosu od 15.741.500,00 kuna. Uplate primljene nakon održavanja izbora se, u skladu s odredbama Zakona o porezu na dohodak, smatraju drugim dohotkom za koji je bio u obvezi podnijeti prijavu poreza na dohodak nadležnom poreznom tijelu, a što nije učinio. Na taj je način prvookrivljeni M. B. izbjegao plaćanje poreznih obveza u ukupnom iznosu od 3.714.994,00 kuna, čime je na ime neobračunatih i neplaćenih poreza državni proračun Republike Hrvatske oštetio za 542.912,50 kuna, a na ime neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza proračun Grada Zagreba je oštetio za 3.172.081,50 kuna.”

USKOK predložio spajanje postupaka

“USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu predložio da se prema članku 25. stavku 1. točki 1. i 2. i stavku 2. Zakona o kaznenom postupku kazneni postupak u ovom kaznenom predmetu spoji s kaznenim postupkom koji se pred Županijskim sudom u Zagrebu vodi povodom optužnice ovog Ureda protiv I. okr. M. B., III. okr. P. P., V. okr. I. T., VIII. okr. M. B., IX. okr. I. B., X. okr. K. R. U., XI. okr. B. M., XII. V. B., XIII. okr. M. L., XIV. okr. Z. A. i XVIII. okr. trgovačkog društva te da se provede jedinstveni postupak s obzirom na to da je u navedenom predmetu u tijeku postupak protiv istih okrivljenika, a isto tako postoji međusobna veza i isti dokazi.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Zoran Erceg uzvikivao ‘Tuđman, zločinac!’ pa dobio šaku u glavu!?

Objavljeno

na

Objavio

Na ceremoniji otkrivanja spomenika bivšem predsjedniku Franji Tuđmanu, kojem je prisustvovao i državni vrh, dogodio se incident.

Na raskrižju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice otkriven je spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, u organizaciji Grada Zagreba, javlja N1.

Nakon što je netko viknuo ‘Tuđman je zločinac’, došlo je do naguravanja među grupom okupljenih, a navodno je “pala” i šaka u glavu.

U zagrebačkoj policiji za N1 potvrdili su da su na ovoj svečanosti dva puta postupali zbog narušavanja javnog reda i mira i to prvi put u 15 sati, kada je prekršaj napravio muškarac rođen 1957., a koji se još nalazi na ispitivanju u policijskoj postaji.

Drugi put policija je postupila u 16 sati, kad je došlo i do fizičkog obračuna. U policiji kažu da je muškarac rođen 1959. godine trenutno u bolnici, a da u ovom slučaju još traje utvrđivanje činjenica odnosno da se tek treba rasvjetliti što se dogodilo, prenosi Tportal.

Da se radi o Zoranu Ercegu, ‘bivšem agentu KOS-a’, osobi koja se pojavljuje na braniteljskim skupovima i manifestacijama domoljubnog sadržaja doznao je Maxportal.hr

Policija i dalje pokušava utvrditi što se točno dogodilo. Više detalja policija bi trebala objaviti sutra.

Na svom Facebook profilu Erceg je najavio incident, a po svemu sudeći pokušao je organizirati i druge ljude:

U Zagrebu otkriven spomenik Franji Tuđmanu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari