Pratite nas

Kronika

Najavljen prosvjed širokobrijeških nastavnika i profesora

Objavljeno

na

Poštovana i cijenjena javnosti!

Obraćamo Vam se ovim dopisom u ime djelatnika osnovnih i srednjih škola na području općine Široki Brijeg, da Vas obavijestimo da će se dana 14. lipnja 2013. godine u 12.00 sati na Trgu širokobrijeških žrtava (na mostu kod križa), održati mirni prosvjedi .

Razlozi za naše nezadovoljstvo, su sljedeći:
–    Nepoštivanje Kolektivnog ugovora potpisanog između Vlade i Sindikata djelatnika u osnovnim i srednjim školama već više od 2 godine,
–    Smanjenje plaće za više od 100,00 KM; te kašnjenje iste kao i svih ostalih primanja, svim korisnicima proračuna.
–    Kašnjenje porodiljnih naknada i do pola godine.
–    Neuplaćivanje doprinosa i zdravstvenog osiguranja, čime u državnim ustanovama postajemo ”djelatnici na crno”,
–    Konstantno zastrašivanje naših kolega raznim metodama,
–    Skraćivanje prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja, gdje djeca u 3-4 mjeseca moraju svladati ono što njihovi vršnjaci u drugim županijama uče cijelu nastavnu godinu .
–    Bahato ponašanje Vlade i Ministarstva gdje se više ništa ne radi u dogovoru sa socijalnim partnerima, već sve rade na ”svoju ruku”,
–    Nadalje, dodjeljivanje sufinanciranja za naše mlade kolege po ”stranačkom ključu”, a ne sposobnosti i vremenu provedenome na Zavodu za zapošljavanje.

Razloga je uistinu mnogo da bi se tek tako nabrojali, ali mislimo da smo Vam ukratko saželi probleme zbog kojih bismo svi morali reagirati. Ne samo radi nas sada već i radi budućnosti naše djece i unuka.

Škola nije počela s nama niti će završiti s nama.
Danas – sutra, tu će i Vaša djeca raditi i zarađivati ovaj kruh sa sedam kora.

Dragi roditelji!

Ove zime kad smo štrajkom probali riješiti naše probleme rekli ste nam da ćete nas podržati u svemu ukoliko Vaša djeca neće snositi posljedice. Evo, sad Vas držimo za riječ i pozivamo da nas svojim dolaskom na prosvjed podržite u rješavanju naših problema prije nove školske godine.

Prosvjedujte s nama i protiv skraćivanja nastave prvašićima.

Naša ministrica koja se često poziva na prava djece, ozbiljno je narušila prava Vaše i naše djece, ovom nerazumnom odlukom.

Zanima nas što je s pravima naše djece?!

I naša djeca  trebaju jesti, ići u školu, kupiti udžbenike, odjeću i obuću…

Kažnjeni smo zbog dugova županije za koje smo mi najmanje krivi.Dok se oni koji su pokrali naš novac slobodno šetaju mi smo osiromašeni i obespravljeni.

Nije nam dozvoljen ni prosvjed ispred zgrade Vlade ZHŽ!
Vrijeme je da se u ovoj županiji konačno počne raditi nešto i po pitanju gospodarstva i zapošljavanja mladih ljudi
– Da mlade majke sa svojom djecom budu cijenjene, sigurne i zaštićene, a ne na rubu gladi i siromaštva.
– Da se mi učitelji, nastavnici i profesori možemo kao nekad prije ponositi svojim zanimanjem. Želimo ulaziti u učionice sa radošću, a ne s brigom i strahom hoćemo li našoj djeci imati sutra dati novac za sendvič.

Pozivamo sve koji su nezadovoljni sadašnjim stanjem da nam se pridruže.
Dragi branitelji, pozivamo Vas da dođete, jer i sami vidite što se radi u državi i županiji
za koju ste se borili i prolivali krv.
Dragi roditelji, porodilje, nezaposleni i svi obespravljeni, pokrenimo se!

ZAJEDNO SMO JAČI !

S poštovanjem!
                           Članovi Sindikata osnovnih i srednjih škola općine Široki Brijeg

(www.jabuka.tv)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Preminuo poznati hrvatski psihijatar Vladimir Gruden

Objavljeno

na

Objavio

Istaknuti hrvatski neuropsihijatar i psihoterapeut Vladimir Gruden umro je u Bjelovaru u 81. godini, javlja Večernji list u subotu navečer.

Kako su doznali od članova obitelji, Gruden je bio na poslovnom putu u Bjelovaru gdje mu je pozlilo.

Vladimir Gruden rodio se 1939. godine u Osijeku. U Zagrebu je 1963. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu, a doktorirao je 1979. godine.

Nakon specijalizacije iz neuropsihijatrije, djelovao u Centru za zaštitu mentalnoga zdravlja (poslije Klinici za psihološku medicinu) Kliničkoga bolničkog centra u Zagrebu, gdje je bio voditelj odjela stacionarne psihoterapije, potom Psihoterapijskoga centra za parcijalnu hospitalizaciju, a od 1995. do 2003. bio je predstojnik Klinike; redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Glavno je područje njegova rada bila psihoterapija, na tom je području napose razradio autogeni trening, agnostičku i autoopservacijsku terapiju, tehnike hipnoze te integralnu psihoterapiju.

Autor je brojnih knjiga i znanstvenih radova. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

U Splitu ubijena dva muškarca, policija upozorava građane da ne izlaze iz kuća

Objavljeno

na

Objavio

Dvije su osobe smrtna stradale, a jedna je ozlijeđena u pucnjavi u središtu Splita u subotu u poslijepodnevnim satima, izvijestila je splitska policija koja traga za počiniteljem te građane poziva da ne izlaze na ulice.

Do pucnjave je došlo oko 15.35 sati, a prema prvim informacijama s terena počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana.

“Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ako uoče osobu odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem”, priopćila je policija. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari