Ovo su najinovativniji načini za pobojati uskršnja jaja
Ovo su najinovativniji načini za pobojati uskršnja jaja

Najzabavnija uskršnja tradicija neupitno JE bojanje jaja, a sljedeća na listi: razbijanje tih istih jaja. No bez obzira na to što vam nitko ne brani da svake godine imate identična jaja, nekada je zabavno malo začiniti stvari, na primjer uklopiti ih uz interijer ili im dati trendi notu?

Iako je Internet prepun zanimljivih DIY projekata, većina ih koristi tvari koje nisu zdrave, niti jestive, pa smo se mi ipak držali samo opcija koje vam sigurno neće naštetiti. Upravo zato, pogledajte naše najinovativnije prijedloge za jednostavna, a efektna uskršnja jaja.

1) Gradacija – Ova nijansirana jaja je jednostavnije napraviti no što mislite. Ključ je u tome da nabavite boje za jaja i umačete jaja u njih. Prvo će biti najmanje vode i najjača boja, a zatim sve što trebate raditi je samo dodavati vode i namakati jaja i s vremenom ćete dobiti ovaj fora efekt gradacije.

Ovo su najinovativniji načini za pobojati uskršnja jaja
Jaja s gradacijom

2) Crteži – Crtati bojama po jajima zna biti nezgodno ako nemate guste boje za jaja (koje su i skuplje), no ova verzija će biti čak zanimljivija, a ujedno je i jeftinija. Navucite plastične rukavice i umočite jaje u tipičnu boju za jaja. Nakon što ste zadovoljni s bojomprotrljajte jaje po rukama da dobije specifične šare i ostavite ga da se osuši. Zadnji korak je uzimanje masnije crne olovke (ili olovke koje su ujedno i vodene bojice) i crtate po njima razne znakiće, sličice i uzorke. Kada se sasvim osuši i olovka, gotovi ste.

Ovo su najinovativniji načini za pobojati uskršnja jaja
Crteži po jajima

3) Trakice – Za ovaj DIY trebat će vam izolacijska traka i boje za jaja. Izrežite komad trake i zalijepite ga na jaje u onom obliku kakav trag želite te jaje umočite u jednu od boja. Sljedeći korak je sušenje jaja i lijepljenje nove trake u novom obliku te uranjanje u drugu boju. Treći sloj trake možete ali i ne morate ostaviti, u svakom slučaju, tragovi koje ćete dobiti bit će čvrsti i jasno vidljivi – čak presavršeni.

Ovo su najinovativniji načini za pobojati uskršnja jaja
Jaja s trakicama

4) Čipka – Ovo su vjerojatno najelegantnija uskršnja jaja! Obložite svoja jaja uzorkom čipke u par jednostavnih koraka. Potrebni su vam komadi čipke koje ćete lagano zavezati gumicom uz samo jaje i ubaciti u vaše boje za jaja (boje moraju biti prokuhane s octom, inače neće funkcionirati!). Izvadite jaja tek nakon 5 minuta iz posudice s bojom i pažljivo odrežite trakicu i skinite čipku. Na jaju će vam tada ostati uzorak čipke, a još ga jedino trebate osušiti.

Ovo su najinovativniji načini za pobojati uskršnja jaja
Jaja s čipkom

5) Svilena jaja – Sada možete napraviti i jaje s Versace printom; Ako vam nije žao svilene marame, naravno. Jaja možete bojati i starim svilenim maramama i svilenim kravatama. Trebate odrezati komadić kravate u koji možete omotati cijelo jaje te komadić guste gaze ili muslina koji će bit mrvicu veći od komadića svile kojeg ste odrezali. Zatim jaja zamotajte tako da prvo omotate svileni komadić pa preko njega komadić muslina/gaze i čvrsto zavežete debelim koncem. Stavite kuhati tekućinu omjera 50% vode i 50% alkoholnog octa i kuhajte oko 45 minuta. Zatim ih izvadite na ručnik i čekajte da se sasvim osuše. Onda morate pažljivo skinuti komadiće tkanine i staviti u karton od jaja; Vrlo pažljivo radite ova dva koraka jer se tada uzorak još uvijek nije osušio što znači da krivim potezom prsta možete uništiti uzorak na jaju. Kad se jaja sasvim osuše na kartonu možete ih premazati i komadićem špeka ili pošpricati uljem u spreju kako bi se posebno sjajila.

Ovo su najinovativniji načini za pobojati uskršnja jaja
Svilena jaja

6) Ombre jaja – Napravite seriju Ombre jaja koja će zajedno stajati i jednostavno privlačiti poglede. Za ova jaja morate odabrati jednu boju (vašu najdražu boju ili onu koja paše uz vaš interijer) i to je u stvari to! Pripremite običnu boju za jaja i umačite jaja po sljedećem rasporedu: Prvo na 30 sekundi, drugo na minutu, treće na minutu i pol i tako dalje. Rezultat je serija jaja u različitim nijansama, a ovdje na slici je prikazana ružičasta verzija. Morate priznati da djeluju vrlo trendi i moderno.

Ovo su najinovativniji načini za pobojati uskršnja jaja
Ombre jaja