Connect with us

Zanimljivosti

Najljepši oldtimeri u Mostaru: Vožnja granicama bivše Habsburške monarhije

Objavljeno

-

U Mostar su stigli najljepši i najskuplji oldtimeri. Kolonu s natpisom K.u.K. teško je ne zamijetit – pogotovo na našim cestama.

oldtimerigrenzland8

Trideset automobila (čija se cijena na europskom tržištu rabljenih vozila kreće između 5.000 i 10,000.000 eura) je stiglo u organizaciji njemačkog kluba u kojem se okupljaju ljubitelji starih vozila koji su krenuli granicama bivše Habsburške monarhije.

Nažalost, loše vrijeme je donekle pokvarilo defile kolone, pa su vlasnici utočište našli u podzemnoj garaži, i otišli na počinak.

Nakon Mostara oldtimeri nastavljaju vožnju prema Splitu, a prije posjete grada na Neretvi oldtimeri su prošli kroz Sarajevo.

Edo Kapetanović koji je povodom 100. godišnjice početka prvog svjetskog rata napravio repliku automobila u kojem je ubijen Franz Ferdinand, za medije u Sarajevu je kazao kako su ovi predivni automobili izuzetne vrijednosti.

K.u.K. skraćeno od njem. Kaiserlich und Königlich ili u prijevodu na hrvatski ‘carski i kraljevski’ (c. i k.) povijesni je pojam koji se odnosi na Austro-Ugarsku (austro-ugarsku monarhiju) od 1867. do 1918. Sve javne institucije u Austro-Ugarskoj (austro-ugarskoj monarhiji) imale su ispred imena i prefiks k.u.k.

Galerija fotografija/bljesak.info

oldtimerigrenzland

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas