Connect with us

Naši u svijetu

Najopasniji terorist na svijetu: Izrađuje neprimjetne bombe

Objavljeno

-

On je mozak koji stoji iza pokušaja atentata na saudijskog antiterorističkog dužnosnika u ljeto 2009., kao i iza pokušaja rušenja dva teretna aviona u Detroitu 2009. SAD je Ibrahima al Asirija, proglasio najopasnijim na svijetu jer je izradu minijaturnih eksplozivnih naprava doveo do savršenstva toliko da ih detektori ne mogu otkriti.

Mozak iza više pokušaja napada

On je mozak iza pokušaja atentata na saudijskog antiterorističkog dužnosnika u ljeto 2009., kao i iza pokušaja rušenja dva teretna aviona u Detroitu 2009. godine. Krajem jula otkrivene su nove pojedinosti o njegovim uređajima koji se besprijekorno aktiviraju i koriste eksploziv koji je jako teško otkriti.  Bio je na čelu skupine koja je prošle godine htjela srušiti avion oko godišnjice napada u kojem je ubijen Osama  bin Laden. Obavještajci su urotu otkrili na vrijeme pa niti jedan avion nije bio u opasnosti.

Njegove naprave sve su savršenije

Američke vlasti strahuju da njegove eksplozivne naprave postaju sve savršenije što je duže na slobodi, a iako su njegovi pokušaji dizanja u zrak aviona dosad bili neuspješni boje se da je samo pitanje trenutka kada će opet pokušati nešto.

Ovaj 30-godišnjak je rođen u Rijadu u vojničkoj porodici. Ima 30 godina, a odrastao je uz četiri brata i tri sestre. Postao je veoma religiozan kad je jedan od njegove braće poginuo u automobilskoj nesreći.

Studij hemije pomaže mu u izradi

Fakultet kemije napustio je 2003. godine kada je SAD upao u Irak. Postaje radikalan, a studij kemije pomogao mu je u usavršavanju izrade bombi bez metalnih dijelova, a može ih se sakriti u donje rublje ili čak u tijelo bombaša pa ih je nemoguće otkriti. Koristi vrstu eksploziva koju ni psi ne mogu nanjušiti.

Odgojio je nove generacije

Amerikance posebno brinu tajni izvještaji CIA-e koji sugeriraju da je započeo saradnju s liječnicima s kojima pokušava usavršiti tehniku kirurške ugradnje eksplozivnih naprava u tijelo bombaša.

Dosad su eksperimente vršili na psima, ali se ne zna jesu li uspjeli. Amerikanci se boje da će se na kraju pokazati da njegov najopasniji izum nisu bombe, nego drugi ekstremisti koje je obučio da rade isto.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari