Pratite nas

Kronika

NAJPOZNATIJI UDBAŠKI KILLER ZAMALO POGINUO U NJEMAČKOJ

Objavljeno

na

Vinko Sindičić nakon prometne nesreće u Njemačkoj: Nije bilo slučajno, željeli su me likvidirati

Vinko Sindičić je doživo nesreću na autocesti A9 na 30 kilometara iza Nürnberga dok je vozio u pravcu Berlina. Iako se radilo o teškoj nesreći u velikoj brzini, na koncu je još »dobro« i prošao. Slomljeno mu je nekoliko rebara i ima niz natuknuća. Životno nije ugrožen i liječi se u tamošnjoj bolnici.

Nakon što me izgurao, džip je povećao brzinu i nestao. Da je bila slučajnost stao bi kao što su drugi stali i pokušali pomoći… Sve sam prijavio policiji, samo ne znam hoće li što otkriti

Sindičić i njegovi prijatelji tvrde da ga je netko pokušao ubiti i da nesreća nije slučajnost. U ekskluzivnom telefonskom razgovoru nam je to i potvrdio. Za sve je optužio tajanstveni sivkasti džip koji ga je izgurao na autocesti nakon čega se zabio najprije u zid koji dijeli dva suprotna dijela autoputa, a zatim se odbio na drugu stranu prometnice…

[ad id=”68099″]

– To nije bila slučajna nesreća. Bilo je namjerno i željeli su me likvidirati. Nakon što me izgurao džip je povećao brzinu i nestao. Da je bila slučajnost stao bi kao što su drugi stali i pokušali pomoći, tvrdi Sindičić.

Na pitanje na koga sumnja, Sindičić odgovara:

  – Ne isključujem nikog. Ni Nijemce ne isključujem. Svi imaju putra na glavi. Ja mnogima smetam. Stao sam na žulj, ali i previše znam, kaže Sindičić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Maloljetni tražitelj azila silovao maloljetnu štićenicu doma

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Maloljetni strani državljanin (16), ispitan je pred sucem za mladež Županijskog suda u Velikoj Gorici, jer ga se sumnjiči za silovanje.

On je kao tražitelj azila smješten u jedan odgojni dom na području sjeverozapadne Hrvatske, a prema kaznenoj prijavi sumnja se da je 5. travnja silovao štićenicu tog doma, također maloljetnicu, piše Večernji list

Djevojčica je stravični događaj ispričala jednoj od odgajateljica u domu, koja je potom o svemu izvijestila policiju. Policajci su potom došli u dom te su priveli 16-godišnjaka, nad njim proveli kriminalističko istraživanje te ga se sumnjiči za silovanje. Određen mu je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Preminuo poznati hrvatski psihijatar Vladimir Gruden

Objavljeno

na

Objavio

Istaknuti hrvatski neuropsihijatar i psihoterapeut Vladimir Gruden umro je u Bjelovaru u 81. godini, javlja Večernji list u subotu navečer.

Kako su doznali od članova obitelji, Gruden je bio na poslovnom putu u Bjelovaru gdje mu je pozlilo.

Vladimir Gruden rodio se 1939. godine u Osijeku. U Zagrebu je 1963. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu, a doktorirao je 1979. godine.

Nakon specijalizacije iz neuropsihijatrije, djelovao u Centru za zaštitu mentalnoga zdravlja (poslije Klinici za psihološku medicinu) Kliničkoga bolničkog centra u Zagrebu, gdje je bio voditelj odjela stacionarne psihoterapije, potom Psihoterapijskoga centra za parcijalnu hospitalizaciju, a od 1995. do 2003. bio je predstojnik Klinike; redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Glavno je područje njegova rada bila psihoterapija, na tom je području napose razradio autogeni trening, agnostičku i autoopservacijsku terapiju, tehnike hipnoze te integralnu psihoterapiju.

Autor je brojnih knjiga i znanstvenih radova. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari