Connect with us

Kronika

Najtužniji dan u Rakitnu: Šest bijelih ljesova ispred crkve

Objavljeno

-

U Rakitnu je započeo ispraćaj šestero mladih koji su stradali u velikoj tragediji u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo. Zajedničku misu u podne predvodi mostarsko duvanjski biskup Petar Palić nakon čega će se tijela nesretno stradalih pokopati na tri groblja u Rakitnu, piše Večernji.ba

U Rakitnu su uz biskupa Palića provincijali fra Miljenko Šteko i fra Jozo Marinčić, kao i fra Šimun Romić koji im je udijelio prvi sakrament krštenja 2001. godine. Ovo mjesto ne pamti ovakvu tragediju još od vremena II. svjetskog rata.

Unatoč brojnim pitanjima koja se nameću u ovoj tragediji, rekao je biskup, i dalje treba vjerovati.

U svojoj propovijedi biskup Palić istaknuo je sljedeće: – Ako vjerujemo u Božju prisutnost u jaslicama i u svim krizama onda moramo vjerovati da je Bog bio i s našim mladima. Vjerujemo da naši mladi sada gledaju Boga licem u lice. Bog je tu, dragi roditelji, i u vašoj patnji. Pitanje, zašto, ostat će s nama dok god budemo živi. Zamolimo Boga za snagu novoga početka. Križ i tama nisu posljednje što vidimo. Rađa se svjetlost i novi svijet. Zašto prije radosti moramo pretrpjeti patnju? To je put koji vodi u vječni život – kazao je među ostalim biskup Palić.

Župnik fra Marinko Leko od suza je jedva uspio dovršiti obrede. Šest mladih upućeno je na tri groblja Ivanovica groblje, Petrovića groblje i Stećci.

“Vjerujemo da naši mladi sada gledaju Boga licem u lice. Bog je tu, dragi roditelji, i u vašoj patnji. Pitanje, zašto, ostat će s nama dok god budemo živi”, rekao je biskup.

U Federaciji Bosne i Hercegovine danas je Dan žalosti zbog tragedije koja je potresla cijelu BiH, ali i hrvatsku javnost.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave BiH na pola koplja na zgradama institucija entiteta. Zabranjeno je održavanje programa kulturnog, zabavnog i revijalnog karaktera na javnim mjestima.

Oproštajna izjava dr. Dragana Čovića u povodu komemoracije za nastradalu djecu u Posušju

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari