Connect with us

Kronika

Najveći incident s migrantima do sada: Stotinu ih upalo u vlak Split-Zagreb

Objavljeno

-

Foto: Hina/ilustracija

Reagirali su kondukter, strojovođa vlaka, ali i putnici…

Nekoliko desetaka migranata u subotu navečer izbačeno je iz putničkog vlaka na željezničkoj stanici Plaški zbog agresivnog ponašanja, potvrđeno je Jutarnjem listu u HŽ Putničkom prijevozu.

Jutarnji list piše da su strojovođa, kondukter i putnici zajedničkim snagama izbacili migrante koji su trčali za vlakom, vikali i ponašali se agresivno. Prema dostupnim informacijama, putnički nagibni vlak broj 522 koji se kretao iz Splita prema Zagrebu sa 70 putnika u stanicu Plaški stigao je u subotu u 18 sati i 55 minuta.

Nakon što su otvorena vrata vlaka, prema njemu je trčeći krenula grupa od stotinjak okupljenih migranata. Pokušali su na više vrata ući u vlak pritom galameći. Prvih nekoliko desetaka koji su ušli vikali su i trčali kroz vlak te se agresivno ponašali. Na to su reagirali kondukter, strojovođa vlaka te putnici koji su nakon desetak minuta tu grupu migranata uspjeli istjerati iz vlaka.

Tom prilikom, doznaje Jutarnji, migranti nisu napali putnike, nije došlo do fizičkog okršaja niti je bilo tko ozlijeđenih.

O svemu je obaviještena nadležna policijska uprava, no zasad iz policije nema službenih informacija o ovom događaju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari