Connect with us

Iz Svijeta

Nakon 24 dana prosvjeda policija preuzela kontrolu u Ottawi

Objavljeno

-

Foto: EPA

Nakon odvlačenja kamiona i uhićivanja prosvjednika policija je u nedjelju gotovo u potpunosti preuzela kontrolu u središtu Ottawe koja je 24 dana bila paralizirana zbog prosvjeda vozača kamiona nezadovoljnih zdravstvenom politikom kanadske vlade.

Vlasti su izvijestile da su uhitile 190 prosvjednika i odvukle gotovo 80 vozila koji su tjednima svirali svojim sirenama.

Od kraja siječnja stotine vozača kamiona kampirale su ispred zgrade parlamenta negodujući protiv odluke o obveznom cijepljenju protiv covida-19 ako žele prijeći kanadsko-američku granicu.

Prskajući prosvjednike paprenim sprejom i rušeći njihova improvizirana skloništa, policija je početkom vikenda povisila ton, ocijenivši da je vrijeme da prosvjednici odu. Pošto su rastjerali većinu njih, oko zgrade parlamenta postavili su ogradu.

Vlasti su u nedjelju ipak upozorile da se policijska akcija “nastavlja”.

“Obećali smo ovog tjedna da ćemo osloboditi naše ulice i vratiti ih stanovnicima”, rekao je Steve Bell, policijski načelnik Ottawe, na tiskovnoj konferenciji. “Svakim satom smo bliže tom cilju”.

Mnogi prosvjednici su rekli da će se i dalje boriti za potpuno ukidanje restrikcija u zemlji koje su među najstrožima u svijetu. Neke su ovih dana već ublažene. (H./K.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari