Connect with us

Događaji

Tomislav Karamarko: Nakon 8. studenoga moći ćemo reći svekolikoj javnosti: Oba su pala

Published

on

HDZ i koalicijski partneri Domoljubne koalicije u Šibeniku su u punoj dvorani na Baldekinu predstavili izborni program.

Ja sam u 9.izbornoj jedinici nositelj jer se vraćam svome domu. Ja sam Zadranin, vraćam se tamo odakle sam došao. No, s posebnim osjećajem dolazim u Šibenik. Šibenčani su beskompromisni Hrvati koji su još u rujnu 91. izborili pobjedu nad četnicima i tzv. JNA. Ovdje je izrečen poznati uzvik Oba dva, a Goran Pauk šibenski župan koji je sudjelovao u rušenju zrakoplova će biti zadužen da 8.studenog kaže oba su pala  – rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

[ad id=”68099″]

Kakva je ovo Vlada koja je dovela do toga da 100.000 ljudi napusti zemlju. Kakav je to premijer koji unatoč tome nema kajanja nego govori o rastu. Niti jedna reforma nije napravljena, niti jedna investicija, a nisu ni sredstva iz EU znali povući. Ova vlast je najteže ratne godine nazivala mračne godine,  pod okriljem mraka su u Vukovaru uvodili ćirilicu, a branitelje su nazivali sramotom. Plan 21 je bio lažni plan i ni jednu odluku nisu bili kadri donijeti. Ispod stola su htjeli privatizirati Imunološki zavod. I sada misle da mogu prevesti hrvatski narod žedne preko vode. Nisu bili kadri napisati suvisli program. Kampanju pretvaraju u cirkus, a mi kampanju vodimo razborito, želimo okupljati, miriti, a ne svađati. Jedina snaga koju Hrvatsku može izvući iz blata je HDZ i domoljubna koalicija. Naša ultimativna obveza je pokrenuti gospodarstvo. Ne želimo Hrvatsku u kojoj bogati imaju sve više, a siromašni sve manje. Stoga ću porezno rasteretiti plaće građana. Imamo kartu 50 najpoželjnijih investicija za cijelu Hrvatske. Moramo pomoći i otocima i Zagori i provodit ćemo politiku posebnih poticaja za te krajeve. Moramo pomoći prosvjeti i znanosti, industriji… Bit će nas 5 milijuna 2050.godine. Za premijera u odlasku je 1000 eura za novorođenčad trošak, a za nas je to investicija. Pa oko 40 milijuna eura ćemo uzeti od raznih parazitskih agencija koje gutaju naš novac  – rekao je Karamarko i naglasio da će pomoći Hrvatima u BiH, te naglasio povezanost domovinske i iseljene Hrvatske.

Rekao je i da HDZ neće dopustiti propadanje sporta, a posebno je naglasio – NK Hajduk.

Hajduk je identitet i emocija kakve nema nigdje u Europi. Naći ću način kao premijer da vratimo Hajduka na mjesto gdje pripada i neće nas nitko zbog nogometnih klubova dijeliti na sjever i jug – rekao je Karamarko. Istakao je da u HDZ-u nema tolerancije prema korupciji i kriminalu. – Ne zaboravimo ishodište to je politika Franje Tuđmana koja nam je putokaz. Čitav niz godina su dr.Tuđmana pokušavali izjednačavati s nekim drugima koji mu svi zajedno nisu do koljena – rekao je Tomislav Karamarko.

Božidar Kalmeta koordinator HDZ-ove koalicije za 9. izbornu jedinicu je istakao da jeaktualna Vlada zaustavila sve projekte u toj izbornoj jedinici.

Ta Kukuriku koalicija broji zadnje dane. Ništa dobroga nisu posijali i ništa dobrog neće žeti. Zbog njihove nesposobnosti se teško živi. Sada mijenjaju perje i obećavaju sve i svašta, a blagajna je prazna. Oni misle da je hrvatski narod blesav i da lako zaboravlja. Kukuriku koalicija ide u ropotarnicu povijesti kao najnesposobnija Vlada dosad. Da SDP ostane na vlasti prvo bi ukinuo županije, ali to im nećemo dati. Mi imamo u 9.izbornoj jedinici čast da će prvi na listi biti Tomislav Karamarko – rekao je Kalmeta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari