Connect with us

Promo

Nakon druge PEVEXOVE ankete o zaštitnim mjerama kupci ponovili svoj stav

Published

on

Visokotehnološki sustav zaštite uveden i u zadnji centar

Rezultati druge provedene ankete u Pevexovim centrima pokazali su slične rezultate kao i kod prvog ispitivanja, a kompanija će i dalje nastaviti ‘osluškivati’ kako kupci ‘dišu’ po pitanju važnosti sigurne kupovine.

Rezultati druge ankete na 938 kupaca prikupljene u 6 trgovačkih centara diljem Hrvatske pokazali su kako je kupcima dosta važno, prilikom odabira trgovačkog centra, provođenje mjera dezinfekcije i fizičkog distanciranja.

Stupanj važnosti ocjenjivao se na ljestvici od 1 do 5, a gotovo polovica ispitanih (42%) dala je najvišu ocjenu 5 u vezi spomenutog, ocjenu 4 dalo je 22%, a 3 njih 18%.

To pitanje bilo je nevažno za 11% ispitanih (ocjena 1), a jako malo važno za 6% (ocjena 2).

Dezinfekcija ruku prilikom ulaska u Pevex prodajni centar jako je važna za 70% ispitanih (ocjena 5), a samo 2% smatra ju nebitnom za njihovo zadovoljstvo pri kupovini (ocjena 1).

Dezinfekciju prostora također smatra bitnim za svoje zadovoljstvo veliki postotak kupaca (60.4% – ocjena 5, 25% – ocjena 4 i 9.6% – ocjena 3) , a samo ju 3,5% njih smatra nebitnom (ocjena 1 na ljestvici zadovoljstva).

Provođenjem mjera fizičkog distanciranja zadovoljno je 46.4% ispitanih u najvećoj mjeri (ocjena 5 na ljestvici), dok je najmanje zadovoljno 4.4% (ocjena 1).

Najviše ispitanika, njih 78.2%, dalo je ocjenu 5 na ljestvici zadovoljstva zbog provođenja dodatnih mjera sigurnosti mjerenja temperature termalnim kamerama. Nisko (ocjena 1) ju je ocijenilo tek 3.2%.

Upitani o tome – koliko smatraju da bi se spomenute mjere i dalje trebale provoditi, većina ispitanika (63.6%) se složila da su one potrebne i dalje. S druge strane 36.4% ih smatra da one više nisu potrebne.

„Podaci i prve, a sada i druge ankete naglasili su važnost inzistiranja na daljnjoj provedbi mjera protiv zaraze.“, poručio je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević, dodajući kako se Pevex potrudio uvesti u sve svoje trgovačke centre visokotehnološku zaštitnu opremu – termalne kamere, ali i tražene proizvode koji će kupcima osigurati zaštitu i izvan njih.

Termalne kamere uvedene i u zadnji preostali centar i to pred proslavu rođendana

Nakon uspješnog testiranja termalnih kamera u dva velika centra u Zagrebu, Pevex je uveo spomenuti visokotehnološki sustav zaštite u niz hrvatskih gradova kako bi se zaposlenici i kupci osjećali što zadovoljnije.

Ovaj petak je uvedena i zadnja termalna kamera u prodajni centar u Dubrovniku i to upravo pred slavljenički rođendanski vikend.

Termalne kamere zabilježile su u početnoj fazi testiranja samo jednog kupca s povišenom temperaturom i njega se dodatno opremilo zaštitnom opremom, nakon što je sustav reagirao tihim alarmom.

Radi se o sustavu kojeg su u Hrvatskoj uvele u pandemiji tek neke bolnice, a Pevex je to učinio kao prvi trgovački lanac u cijeloj Europskoj uniji, iz koje su potom stigli brojni upiti iz branše o načinu funkcioniranja te reakciji zaposlenika i kupaca.

I najskeptičniji kupci su se uvjerili u dobre namjere ovog noviteta u borbi s pandemijom nakon upoznavanja s načinom funkcioniranja zaštitnog sustava koji ne pohranjuje snimke niti ikakve podatke.

Jer sustav radi po principu ‘live streaminga’ bez pohrane snimki.

Termalne kamere tako su postavljene u svih 25 Pevexovih prodajnih centara koji se nalaze u Zagrebu, Čakovcu, Varaždinu, Bjelovaru, Rijeci, Osijeku, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Sisku, Karlovcu, Koprivnici, Kutini, Virovitici, Dubrovniku, Makarskoj, Puli, Bakru, Splitu, Zadru, Šibeniku i Samoboru.

Jeftina, ali certificirana zaštitna oprema

Pevex je ponudio svojim kupcima i zaštitne medicinske maske, s potrebnim certifikatom i to po znatno nižoj cijeni od najviše dopuštenih 12 kuna. Podsjetimo, nakon velikog rasta cijene zaštitne opreme u vrijeme pandemije Vlada RH je ograničila maloprodajnu cijenu na najviše 12 kuna po maski.

Za 10 komada maski, koliko ih je u pakiranju, maloprodajna cijena iznosi 49,90 kuna, a za korisnike Pevex kluba cijena je još niža i iznosi 39,90 kuna po pakiranju.

U ponudi je i sredstvo za dezinfekciju ruku Infinity, koje je znatno sniženo pa 5 litara sada košta 159,90 kuna.

‘Nije nam cilj zaraditi na ovome već ponuditi našim kupcima jeftinu zaštitu kako bi se osjećali što sigurnije u ljetnoj sezoni u kojoj će nas posjetiti turisti. Ali i kako bi što bolje bili spremni na mogući drugi val zaraze, a kojeg možemo i spriječiti ako svi budemo odgovorni i oprezni.’, izjavio je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Iako je u Hrvatskoj došlo do smirivanja situacije i dalje treba biti oprezan i odgovoran, stoji u poruci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari