Connect with us

Iz Svijeta

Trumpova društvena mreža ‘Truth Social’ uskoro aktivna

Objavljeno

-

Foto: metro.co.uk

Nakon što su mu Facebook i Twitter pokazali palac dolje i zabranili korištenje njihovih društvenih mreža, Donald Trump izgubio je svoj omiljeni kanal komunikacije jer je najvažnije informacije i svoja razmišljanja svakodnevno dijelio s milijunima obožavatelja na Twitteru.

No umjesto tih mreža, Trump je odlučio pokrenuti vlastitu društvenu mrežu s kojom može biti siguran da na njoj nikada neće biti ušutkan ili izbačen.

Prije nekoliko mjeseci tako je službeno objavljen plan lansiranja mreže Truth Social koju razvija Trump Media & Technology Group (TMTG), a prilikom te najave Trumpov sin rekao je kako će nova mreža svima omogućiti izražavanje svojih osjećaja.

Naglasio je i kako će im jedan od ciljeva biti borba protiv tzv. Big Tech kompanija, odnosno tehnoloških giganata koji imaju najveći utjecaj i kontrolu nad internetskim prostorom poput, naravno, Facebooka.

Truth Social, prema do sada objavljenim slikama, trebao bi biti sličan Trumpovoj omiljenoj mreži – Twitteru. Na njoj će se moći objavljivati statusi i ostali sadržaj te će se moći pratiti korisnici te aktualne teme, prenosi Zimo.

Prilikom najave nije objavljeno kada bi ta mreža trebala postati dostupna svim korisnicima, no prošli tjedan brojni su mediji, na temelju dostupnih informacija i podataka s Appleova App Storea, objavili kako će to biti 21. veljače.

Dakle, svi ljubitelji Trumpa i oni koji traže neku alternativniju mrežu koja će im omogućiti veću slobodu govora (barem se tako nešto može očekivati), na svoje bi trebali doći za malo više od mjesec dana. To je samo prvi korak TMTG-a u osvajanju medijskog tržišta jer, nakon društvene mreže, planiraju i pretplatnički videoservis koji će uključivati vijesti, zabavni sadržaj i podcaste.

Trump ima brojne obožavatelje u SAD-u, ali i izvan granica Amerike te će biti zanimljivo vidjeti koliko njih će se prijaviti, ali i aktivno koristiti Truth Social.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari