Connect with us

Komentar

NAKON FAŠISTA, POČEO NAPAD NA STIDLJIVE ANTIFAŠISTE

Objavljeno

-

Trebao bih se najprije posvetiti analizi deluzionalnog fenomena obnove antifašističkog pokreta u Hrvatskoj u drugom desetljeću XXI stoljeća, ali to bi me odvelo u vode parapsihologije.

[ad id=”93788″]

Bojim se da bi psiholozi i psihijatri svjetskog renomea i eksperti na polju šizofrenije, zazrijeli posvetiti se ovoj pojavi koja se nalazi izvan granica do danas istraženog područja grupne halucinacije, pa kako ću ja učiniti bilo što drugo, nego blenuti u nevjerici.

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Ipak, netko bi trebao poduzeti nešto povodom ove, očito zarazne bolesti, koja ne pokazuje nikakve znakove remisije, nego se pretvara u epidemiju. Jedini pozitivan znak je da je izgleda ograničena na jednu etničku skupinu i govorno područje, pa Hrvati svakodnevno u velikim brojevima napuštaju područje zahvaćeno epidemijom.

Po načinu na koji se širi po Hrvatskoj, antifašizam je očito virusno oboljenje koje se prenosi oralnim kontaktom. Zabrinjavajuće je što virus po svemu sudeći, ima neobičan kapacitet mutacije, daleko veći nego napr. HIV, pa u posljednjoj epizodi vidimo da se napad na one koji su klasificirani kao fašisti, proširio na antifašiste, čiji antifašizam nije dovoljno naglašen, na one koji pokazuju znakove antifašističke stidljivosti i čiji antifašizam pokazuje ma i najmanje znakove sućuti sa žrtvama antifašizma.

Tako je mega-antifašist Toni Gabrić, glavni urednik H-altera, s mjesta uvodničarke skinuo antifašisticu Mariju Selak, pod optužbom da njezin antifašizam nije dovoljno naglašen.

Između ostalih, Gabrić je svoju odluku podupro Selakičinim osvrtom na Bleiburg, gdje se pozvala na Sofoklovu Antigonu i poruku da sve žrtve trebaju biti časno obilježene.

Pijetet žrtvama fašizma i svim drugim žrtvama ulazi u okvire antifašističkog ponašanja, osim pijeteta za žrtve antifašizma, što bi predstavljalo, toksikološki govoreći, antidotu antifašizma.

Ukazuje se hitna potreba standardizacije antifašizma, uspostavom skale, po kojoj će se između 1 i 10, određivati koeficijent antifašizma u glavi osobe podvrgnute testovima.

http://www.jutarnji.hr/recite-koliko-je-antifasizma-dovoljno/3830292/

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari