Connect with us

Vijesti

Nakon komplikacija s vizama Voračova u subotu napustila Australiju

Objavljeno

-

Češka tenisačica Renata Voračova napustila je u subotu Australiju, izvijestilo je češko ministarstvo vanjskih poslova, nakon komplikacija s vizama koje su je razgnjevile, osobito nakon odluke vlasti o izdavanju medicinskih izuzeća od cijepljenja za sudjelovanje na Australian Openu.

Voračova se u četvrtak pridružila Novaku Đokoviću u australskom imigrantskom prihvatilištu, premda joj je dopušten ulazak u Australiju, a i već je odigrala jedan meč prije nego što su joj ukinuli vizu.

I dok Đoković osporava ukidanje vize, Voračova je odlučila napustiti Australiju i natjecanje. Za češki portal idnes.cz je rekla da ne kani osporavati odluku o ukidanju vize jer bi to značilo gubiti vrijeme u čekanju i ne trenirati prije održavanja Australian Opena.

“(Renata) Voračova Australiju je napustila u subotu vlastitom voljom. Odlučila je ne sudjelovati na turniru zbog komplikacija s vizama”, priopćilo je češko ministarstvo.

Ministarstvo je dodalo da čeka odgovor australskih vlasti na diplomatsku notu poslanu u petak.

Voračova nije bila cijepljena protiv covida-19, no dobila je medicinsko izuzeće od cijepljenja jer se prije Božića zarazila koronavirusom i razboljela, otprilike u vrijeme kada se planirala cijepiti, rekla je za idnes.cz.

ABC News je izvijestio da je Voračova otišla u Dubai.

Novak Đoković sredinom tjedna otputovao je u Australiju pošto je dobio medicinsko izuzeće od cijepljenja za sudjelovanje na Australian Openu, no po dolasku u zemlju viza mu je otkazana.

Od tada se nalazi u prihvatnom centru u Melbourneu gdje iščekuje rješenje žalbe, a ono bi trebalo biti poznato u ponedjeljak ujutro. (Hina)

Češka tenisačica koja je smještena u istom centru gdje i Đoković: Ovo je poput zatvora, stražari su posvuda!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari