Connect with us

Hrvatska

Nakon kritičkih osvrta o komunizmu HRT ukinuo emisiju Branimira Bilića

Objavljeno

on

Emisija Branimira Bilića ”Glas za čovjeka” koja se emitirala svakog ponedjeljka u večernjem terminu na HRT-u 4, ukinuta je, neslužbeno doznaje portal Hrvatskog kulturnog vijeća.

[ad id=”68099″]

Formalno, razlog ukidanja je promjena uredničke koncepcije na HRT-u 4, no nije teško zaključiti kako se stvarno radi o nastavku cenzure na nacionalnoj televizijskoj kući.

Spomenuta emisija bila je jedna od rijetkih na HRT-u u kojoj su se otvarala bitna pitanja o problemima hrvatske politike, znanosti i kulture. Pored toga urednik Branimir Bilić izborom gostiju dosljedno je provodio uredničku politiku u kojoj su se zastupali hrvatski nacionalni interesi.

U nekoliko posljednjih emisija Bilićevi su gosti kritički progovorili o pogubnoj ideologiji komunizma i jugoslavenstva, pa nije zaključiti kako je upravo to bila kap koja je prelila čašu hrtovskih cenzora i njihovih nalogodavaca iz Banskih dvora koji i danas, 2015., koriste metode za obračun s neistomišljenicima kakvih se ne bi posramili niti najrigidniji tamničari duha iz vremena komunističke Jugoslavije.

>>Pogledajte jednu od posljednjih emisija: Admiral Lošo kod Bilića: Srbija u miru radi ono što nije mogla dobiti u ratu

hkv

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari