Nakon mjesec dana borbe, radnici će danas odblokirati firmu „Lijanovići“

3

Bivši radnici širokobrijeških firmi „Junita“, „Alpen Mit“, „ ZDI Produkt“, „Laktat“ i „Kora Fin“, koji su više od mjesec držali u blokadi kompaniju „Lijanović“ u Širokom  Brijegu, u kojoj su bila sjedišta ovih firmi, postigli su sporazum o isplati plaća.

Kako nam je potvrdio predstavnik ovih radnika Ivan Grbešić, dugovanja prema radnicima, koja se kreću oko 600.000 KM, isplatit će na rate Sadik Sezer iz Turske, koji je nedavno unajmio pogone firme „Lijanovići“ u kojoj će poslovati s svojom kompanijom „Asja“.

Tako će radnici danas okončati protest i odblokirati firmu „Lijanovići“ kako bi Sezer mogao otpočeti s proizvodnjom mesnih prerađevina  i izvozom za Tursku.

– Postigli smo usmeni dogovor a danas bi smo to trebali i pismeno ovjeriti.  Dugovanja treba da nam isplati u roku od devet mjeseci. Prva rata je 80.000 KM.  Sezer je ispao vrlo korektan prema nama. Preuzeo je dugove ovih firmi i isplatit će nas kako bi mogao početi raditi. Rekao je da će novac koji će dati nama, kasnije naplatiti od ovih firmi kada se njima isplati dug za PDV. Mi smo prezadovoljni jer se naša mukotrpna borba ispaltila. Odustajemo od protesta i blokade i Sezeru želimo puno uspjeha u radu – kazao je Grbešić.

dnevni avaz

facebook komentari

 • Lilith

  Bravo Grbešiću! Čestitam na uspjehu (uvjetno rečeno), koji ste teškom mukom ostvarili!
  E sad napišite jedno lijepo priopćenje medijima i objasnite što vas je sve ‘gonilo’, a ne da onaj jazavac reklamira plaćenim oglasima o ‘uspehu poljoprivrede’

 • diablo

  Koliki moraš biti idiot pa upropastit ovakvu firmu?’

 • peppermintt

  Eto kad ima dobre volje i želje za nastavkom rada postigne se i dogovor, ali ostaje obveza provjeriti sve oko valjanosti ugovora firme Sezera
  budemo sve to još vidli………