Connect with us

Komentar

Nakon napada Irana na Izrael, dogoditi će se slijedeće

Objavljeno

-

Ilustracija

Mike Johnson i Republikanci će pokušati minirati ionako već miniran sporazum o vojnoj pomoći Ukrajini.

Vjerujem da će sada Kongres pokrenuti razdvajanje slanja pomoći između Izraela – Ukrajine – Taiwana i forsirati samo odluku o pomoći Izraelu, jer eto “oni su napadnuti”. Ukrajina vjerojatno nije?

Gadovi će ponovo pokušati razbiti bilo kakav dogovor o pomoći Ukrajini, sa ciljem dobijanja vremena i odugovlačenja bilo kakve pomoći Ukrajini, do predsjedničkih izbora.

Naravno da pomoć Izraelu nije potrebna. Postavio bih pitanje: u koju kategoriju pomoći se svrstavaju letovi Američkih zrakoplova noćas i ispaljenih na stotine projektila? Ili se to ne smatra pomoć? Sve te troškove plaćaju Američki porezni obveznici.

Sjećam se da je službenik za tisak Bijele kuće rekao da je paket Izrael-Ukrajina-Taiwan nedjeljiv i da predsjednik Biden neće potpisati nikakav zakon o razdvajanju, čak i ako ga usvoji Zastupnički dom.

Hoće li Bidem ostati dosljedan ostaje za vidjeti. Moguće da ga Republikanci optuže za opstruiranje vojne pomoći savezniku, bez obzira što su upravo oni ti koji su onemogućili Izraelu da odavno primi sredstva i bude spreman za ovakav i slične napade Irana.

Ostaje za vidjeti čija je propagandna mašinerija trenutno jača u SAD, hoće li Biden uspjeti optužiti Republikance za opstrukciju pomoći Izraelu koji je napadnut prije nego li je dobio Američku pomoć ili će to Trump i Johnson pokušati iskoristi za novi napad na Bidena.

Domagoj Franić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas