Connect with us

Reagiranja

Nakon optužbi Zdravka Mamića oglasio se Predsjednik Vrhovnog suda RH Đuro Sessa

Objavljeno

on

Predsjednik Vrhovnog suda RH, Đuro Sessa, oglasio se preko glasnogovornika nakon što ga je Zdravko Mamić još jednom optužio za primanje mita.

Podsjetimo, Mamić je rekao da je podmićivao Sessu i da je sucima iz Osijeka dao 500.000 eura.

“Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske nema namjeru odgovarati ili komentirati ponovljene apsurdne i neistinite tvrdnje iznesene na konferenciji za medije u Mostaru”, priopćio je Vrhovni sud.

Podsjetimo što je danas Mamić rekao o Đuri Sessi?

“Đuro Sessa je zlotvor, kriminalac, varalica. Ovo nije moj show, ovo nije kleveta. Rekao sam i ponavljam da sam spreman se staviti na dispoziciju DORH-u i USKOK-u i institucijama da dokažem da je Sessa kriminalac i da sam mu osobno donosio novac u kancelariju kao predsjedniku suda da bi mijenjao sudske presude. Čuveno smjenjivanje suca Ježeka, Sessa je obrazložio da previše revno izvršava zadatke. Neka se time bavi SOA. Sessa je otimač novca građanima”, rekao je Mamić.

Mamić je za mito optužio i suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića, suca Darka Krušlina, ali i suca Visokog prekršajnog suda u Zagrebu Nedjeljka Bobana.

“Hoćemo li podržavati ljude, a jedan od njih se zove Zvonko Vekić, sudac Županijskog suda u Osijeku koji je bio čovjek koji se meni približio prije bilo kojeg postupka u Osijeku i koji je bio najbolji prijatelj svakodnevno s gospodinom Krušlinom, ubijali su se u hrani i alkoholu svaki dan. Osim toga što su od mene tražili novac, ukupno sam mu dao preko 500 tisuća eura, imam za to dokaze, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i Antom Kvesićem koji je bio član vijeća u drugom predmetu koji se vodi u Osijeku. Vekić je bio predsjednik Vijeća, a Kvesić član Vijeća koji su mi potvrdili optužnicu. Čovjek me uredno reketario, tražio od mene da ga postavim na mjesto predsjednika suda u Osijeku jer je tada bio raspisan natječaj za predsjednika suda u Osijeku i čovjeka koji je sa svojom prijateljicom i njenom kćeri 2017. godine proveo sedam dana sa mnom u Dubaiju čekajući Novu godinu”, kazao je Mamić.

“Suci su najmanje 10-15 puta bili moji gosti u svečanoj loži Dinama. Uredno su bili moji gosti na Maksimiru. Neke sam slao i na prijateljsku utakmicu u Liverpool. U loži u Maksimiru mi je rečeno da zamjenik upravitelja zatvora u Osijeku želi pričati sa mnom. Rekao mi je da me žele upoznati suci koji će mi suditi. Mi smo se izubijali od alkohola, družili se satima. Moj sat je primio jedan sudac i odnio ga u Osijek. To je sat od 20 i nešto hiljada eura. Taj je sat kod mene sad. Kad sam došao na sud, potražio me taj Ljubo Pribić u panici i vratio mi sat iz straha jer je nekoliko osoba vidjelo predaju tog sata”, tvrdi Mamić. “Slao sam i vino gospodi”, dodaje.

“Spreman sam ići na detektor laži”, rekao je Mamić koji je slične optužbe na račun Sesse prvi put iznio prije gotovo dvije godine kada ga je također nazvao korumpiranim i pokvarenim te rekao da su bili intimni i da jedino seksa nije bilo među njima.

Hodak: Ili je riječ o kleveti ili imamo najveću korupcijsku aferu u hrvatskom pravosuđu

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari