Pratite nas

Vijesti

Nakon Perkovića Hrvati bi izručili Mesića i Radmana!

Objavljeno

na

[dropcap]O[/dropcap]vo nisu rezultati neke agencije nego rezultati glasovanja fejsbukovaca koje se odvija već dulje od 3 mjeseca, a svježi rezultati se sintetiziraju u objavljuju s vremena na vrijeme. Predvodnici ”Registra mrzitelja Hrvatske” su: Vesna Pusić, Željko Jovanović, Vojislav Stanimirović, Vesna Teršelić i Milorad Pupovac. U registru je trenutno 46 licenciranih mrzitelja.

Nezadovoljni radom Vlade i općenitim stanjem u Hrvatskoj donosimo Vam tromjesečno istraživanje ”popularnosti” koje su proveli naši razočarani i revoltirani čitatelji:

To je prosječni indeks pogubnosti vlade po Hrvatsku. Svi ministri zajedno su dogurali zbrojeno do 67,32 . Što je veći broj – to je nama ostalima lošije. Jeste li znali da Vesna Pusić drži najveći indeks pogubnosti po Hrvatsku? 8,54 . Od 21 ministara, pet je iznadprosječno pogubno za Hrvate:

Njih pet bi se moglo nazvati kapitalnima, jer je preostalih 16 ministara ispodprosječno pogubno. Vesna Pusić je gotovo 5 i pol’ puta pogubnija od ministra s najnižim indeksom, Rajka Ostojića.
Zašto je Vesna Pusić 30% pogubnija od predsjednika vlade?

To je veliko pitanje za analitičare. Naime, bilo bi za očekivati da će premijer imati odlučujuće poguban utjecaj. Čak je i drugoplasirani ministar Željko Jovanović 13% pogubniji od njega. Taj paradoks kao da sugerira kako dvoje prvoplasiranih dobiva naloge od nekoga izvan vlade, navode čitatelji.
O kakvom indeksu se radi? Ovo nisu rezultati neke agencije nego rezultati glasovanja fejsbukovaca koje se odvija već dulje od 3 mjeseca, a svježi rezultati se sintetiziraju u objavljuju s vremena na vrijeme. Članovi Facebook grupe svojim glasovima odlučuju da li neku od 200 osoba iz hrvatskog javnog života smještavaju u ”Popis za lustraciju” ili u ”Registar mrzitelja Hrvatske” ili u ”Registar hrvatskih štetočina”. Kada je SDP odlučio objaviti Registar branitelja, otvorio je pravu Pandorinu kutiju i krenule su ideje o raznim drugim registrima.

Popis za lustraciju, Registar mrzitelja Hrvatske i Registar hrvatskih štetočina

Prvi registar fejsbukovaca, ”Popis za lustraciju” doživio je da će se ime s vrha maknuti. Upravo je Josip Perković bio fejsbukovcima na prvom mjestu. Ako bi se dalje izručivalo po redoslijedu tog popisa, fejsbukovci bi slijedećeg izručili Stjepana Mesića – valjda Finskoj. Treći bi bio na redu Goran Radman – samo je pitanje tko ga hoće? Anti Nobilu je pripalo tek četvrto mjesto. Ostao je bez medalje kao u Oklahoma Cityu 1987. godine s Mirom Barešićem. Glasači bi vjerojatno željeli da pravi društvo svom branjeniku u Njemačkoj. Važniji i od Boljkovca i od Manolića, fejsbukovcima je Ninoslav Pavić – EPoHalni broj 5 na popisu. Iz toga bi se dalo zaključiti da većina glasača na Facebooku nisu čitatelji Jutarnjeg lista.
Predvodnici ”Registra mrzitelja Hrvatske” su: Vesna Pusić, Željko Jovanović, Vojislav Stanimirović, Vesna Teršelić i Milorad Pupovac. U registru je trenutno 46 licenciranih mrzitelja.

Treći registar, ”Registar hrvatskih štetočina” ima na prvom mjestu predsjednika Ivu Josipovića. Reklo bi se da to ponešto odudara od rezultata agencija, po kojima je on zauvijek na prvom mjestu jedne druge liste. Iza predsjednika Josipovića u prvoj petorki su još Predrag Matić, Mladen Bajić, Nadan Vidošević i Arsen Bauk. Samo je privid da rezultati potpuno odudaraju od agencija: čelnik oporbe Tomislav Karamarko je i ovdje na visokom 11. mjestu hrvatskih štetočina. Licenciranih štetočina ima trenutno 48, kažu čitatelji.

Što je lustracija?

Europa je puno razmišljala što napraviti s komunističkim kadrovima nakon pada Berlinskog zida. Da to ne bude obračun novog režima sa starim režimom, odlučili su se za lustraciju. Ako ima elemenata za kazneni progon, to treba napraviti – ako nema, tada takve kadrove onemogućiti da sudjeluju u javnom životu, politici i medijima. Nije baš satisfakcija žrtvama totalitarnog režima, ali se onemogućava njihov daljnji utjecaj i društvo ide dalje.
Pokazalo se u ovom glasovanju da takav koncept nije ”legao” baš svima. Pa su u ”Popis za lustraciju” stavljali ne samo osobe s raznih popisa UDBINIH suradnika koji kruže po internetu, već i šire. Čini se da narod traži pravdu, pa im to ujedno dođe i kao pitanje porijekla imovine i rezultat nekog vlastitog osjećaja da neke osobe nisu mogle sve to postići bez umreženosti s UDBOM.

Očito ćemo se tek morati dogovoriti što je za Hrvatsku lustracija. Vjerojatno će se ispostaviti da UDBA manjim dijelom predstavlja ubijanje emigranata, a više nešto monetarno. UDBA kao partijske jedinice specijalne namjene samo je prljavi vanjski dio. Partija je bila preduvjet za menadžerske funkcije. Menadžerske kredite su pak mogli dobiti samo menadžeri. Na taj način su tvrtke mogle biti privatizirane bez privatnog novca. Lustracija bi mogla istjerati King-Konga ako se od političke moći slijedi trag do novca. Lustracija bi stoga u Hrvatskoj uključivala dekomunizaciju, dejugoslavizaciju te nacionalizaciju opljačkanoga / pretvorenoga / privatiziranoga. Sve troje je neraskidivo isprepleteno.

Fejsbukovci su iz Vlade jedino Slavka Linića stavili na ”Popis za lustraciju”. U ”Registar mrzitelja Hrvatske” su iz vlade stavili Vesnu Pusić, Željka Jovanovića, Zorana Milanovića i Milanku Opačić. Samo dva ministra nisu niti u jednom registru: Rajko Ostojić i Gordan Maras. Sve ostale ministre fejsbukovci su stavili u ”Registar hrvatskih štetočina”.

 Zanimljivosti iz analize registara

Upravo u skladu s intencijom lustracije, fejsbukovci puštaju na miru one koji se više ne ističu u medijima. Medijski istupi s pokušajima preodgajanja su loša odluka za ”popularnost”. Novinari Jutarnjeg i HTV-a, te Index.hr i sličnih loše kotiraju u ovom glasovanju (Miljenko Jergović, Aleksandar Stanković, Denis Kuljiš, Davor Butković, Matija Babić, Boris Dežulović, Ante Tomić, Igor Mandić, Zoran Šprajc, Saša Kosanović, Jurica Pavičić, Jelena Lovrić, Snježana Pavić, Predrag Lucić, Viktor Ivančić, Denis Latin, Tatjana Munižaba).
Određeni umjetnici i intelektualci ne nalaze kod fejsbukovaca na razumijevanje (Slavenka Drakulić, Vinko Brešan, Oliver Frljić, Rade Šerbedžija, Saša Broz, Dalibor Matanić, Lordan Zafranović, Predrag Matvejević). Fejsbukovci imaju dugotrajno pamćenje (Mirjana Rakić, Đorđe Ličina, Gordana Grbić, Jelena Lovrić). Neki odvjetnici su loše prošli u registrima (Anto Nobilo, Tihomir Rubeša, Marijan Hanžeković).

Iako se misli da je većina fejsbuka-glasača tradiocionalna i konzervativna, ostavit će marginalce na miru (Aleksandar Štulhofer, Sanja Juras, Mima Simić), sve dok ne počnu medijski reklamirati svoj život i nametati ga drugima. Za popularnost u registrima može se dati savjet: ”Ne idi u Beograd” (Domagoj Margetić, Doris Dragović, Tereza Kesovija, Severina Vučković). ”Ne odriči se svojega” (Zrinka Cvitešić).

Bankari začudo dobro prolaze (to je valjda moć novca). Poduzetnici u prosjeku i ne prolaze loše (Luka Rajić, Josip Gucić, Miroslav Kutle, Danko Končar). Jedino oni medijski eksponirani stoje daleko lošije (Goran Štrok, Emil Tedeschi, Ivica Todorić, Davor Štern, Ivica Mudrinić).

Savjetnici predsjednika i premijera dobro prolaze ako se ne ističu u medijima (Siniša Tatalović, Budimir Lončar, Zinka Bardić,Zrinka Vrabec-Mojzeš, Dejan Jović). Fejsbukovci praštaju i toleriraju gafove (Ingrid Antičević). HDZ-ovci im nisu omiljeni (Tomislav Karamarko, Vladimir Šeks, Božidar Kalmeta, Hrvoje Šarinić, Đuro Popijač). Bivšim predsjednicima bi bilo najbolje da se se maknu iz politike (Stipe Mesić).

”Društveno-političke radnike” iz raznih udruga fejsbukovci ne podnose (Žarko Puhovski, Zoran Pusić, Vesna Teršelić, Sanja Sarnavka, Zdenko Duka, Dragan Zelić)

U registrima vrlo loše prolaze ljudi s raznih popisa suradnika UDBE i KOS-a i onih koji su bili eksponirani u komunističkom režimu. Očito je nastupilo vrijeme za lustraciju. Javnost će honorirati stranke koje su spremne i obećavaju lustraciju.
Biti će zanimljivo dalje pratiti mišljenja javnosti na društvenim mrežama. Poslije Perkovića više ništa nije isto, poručuju čitatelji. Koga zanimaju spomenuti registri i sudjelovanje u glasovanju, može se priključiti grupi na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/lustracija.hr/

dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Prvi rezultati izbora: HDZ osvaja 4 mandata, SDP 4, Suverenisti 1, Živi zid 1, Amsterdamska 1, Kolakušić 1

Objavljeno

na

Objavio

U 23:18 Novi preokret: SDP je osvojio još jedan mandat,  pa  sada kao i HDZ imaju 4 mandata.

Državno izborno povjerenstvo objavilo je prve privremene rezultate. HDZ osvaja 4, SDP 4, Suverenisti 1, Živi zid 1, Amsterdamska koalicija 1 i lista Mislava Kolakušića 1 mandat.

U Europski parlament idu sljedeći kandidati: Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko (HDZ). Biljana Borzan, Tonino Picula, Predrag Fred Matić, Romana Jerković (SDP),  Ruža Tomašić (Hrvatski Suverenisti), Mislav Kolakušić (Nezavisna lista Mislava Kolakušića), Živi zid (Ivan Vilibor Sinčić), Valter Flego (Amsterdamska koalicija). 

Hrvatska je danas birala svoje zastupnike u Europskom parlamentu s 33 liste, na kojima je bilo 396 kandidata. Svi oni žele u Bruxelles, a odlazi ih samo 11, odnosno 12 ako bi se dogodio Brexit te bi Hrvatska dobila još jedno mjesto u Europarlamentu.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Ministar Medved hospitaliziran zbog teškoća sa srcem

Objavljeno

na

Objavio

Ministar branitelja Tomo Medved hospitaliziran je u subotu u KB Dubrava zbog problema sa srcem.

Kako doznaje VečernjiList, nije podvrgnut operaciji već mu je napravljen manji zahvat na krvožilnom sustavu, na koronarnim arterijama srca.
Stanje mu je stabilno, osjeća se dobro i očekuje se da će kroz dva, tri dana biti pušten iz bolnice. Jučer ujutro posjetio ga je i premijer Andrej Plenković. Ministar Medved u bolnici je, podsjetimo, završio i u ljeto 2016. godine, a liječio se u zagrebačkoj bolnici Rebro.
Tada je hospitaliziran zbog visokog krvnog tlaka javlja vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari