Pratite nas

Reagiranja

Nakon posljednjeg prostačkog ispada, što još možemo očekivati od Matića – Freda?

Objavljeno

na

Svašta se već čulo u medijima o takozvanom ministru branitelja Predragu Matiću – Fredu, od početka njegova mandata kao ministra u Vladi Republike Hrvatske.

matic fred 2

   Najvažnije, iz vjerodostojnih braniteljskih izvora, da se radi o lažnome dragovoljcu, koji je mjesec dana prije pada Vukovara, kao vojni obveznik, izvučen iz podruma u Vukovaru, gdje se skrivao, te da je i nakon toga dva puta bježao sa vojnih obrambenih položaja, a što je iznosio pukovnik Hrvatske vojske Vinko Mažar, zapovjednik toga područja obrane, te da ga je još živući hrvatski policajac u to ratno vrijeme uhvatio u krađi bijele tehnike iz napuštenih kuća u Vukovaru, te ga legitimirao i prijavio za daljnje postupanje, a koji je bio spreman i svjedočiti o tome. Ujedno ga je pukovnik Mažar pozivao da neka ga tuži, a on će sve dokazati na sudu, a što se Predrag Matić nije usudio.

   Također su izražene sumnje u Matićevo vjerodostojno daljnje djelovanje u Oružanim snagama Republike Hrvatske, nakon oslobađanja hrvatskih zarobljenika iz Srbije, sumnjivo stjecanje vojnih činova i do zvanja brigadira itd, što sve, u slučaju pravno utemeljenih sumnji uključuje i kaznenu odgovornost. U velikoj mjeri dovodi se u pitanje njegova knjiga “Ništa lažno”, objavljena prije par godina, a gdje on iznosi nebuloze o svome neviđenom junaštvu na vukovarskom ratištu, zbog čega je i u više navrata od predsjednika Mesića zahtijevao i čin generala Hrvatske vojske.

   O njegovoj knjizi mnogi vukovarski hrvatski branitelji, pa i zapovjednici na vukovarskom ratištu, kažu da bi toj čudnoj knjizi jedino odgovarao naziv “Ništa istinito”. Zapravo je jedino istinito, svi se slažu, da je zaista bio, nakon pada Vukovara, sa drugim zarobljenicima, odveden u zarobljeništvo u Srbiju, gdje je proveo 9 mjeseci. Kakve je tamo sve imao aranžmane, s obzirom da su mu i majka, kao i djevojka prije agresije, koja je pobjegla u Srbiju, a kasnije postala njegova partnerica u izvanbračnoj zajednici, bile Srpkinje.

   No, to što mu je majka Srpkinja ne mora biti ništa sporno, jer, naravno, ima dosta i čestitih Srba, a, kao što znamo, bilo je par tisuća njih i hrvatskih branitelja, koje od 2000. godine vladajuće klike ne samo da ne uvažavaju i poštuju, nego su ostavljeni od hrvatskih vlasti čak izvan margine, kao i prepušteni maltretiranju svojih sunarodnjaka koji su većina bili na agresorskoj strani, a kasnije su u hrvatskoj državi privilegirani i povlašteni. Hrvatskim braniteljima pravoslavne vjere nakon smrti, srpski sveštenici parosi ne dopuštaju ni pokop u svoje grobnice na pravoslavnim grobljima uz počasti sa obilježjima hrvatske države.

   No, glede takozvanog ministra branitelja Predraga Matića, koji je pod hitno, prije toga položaja, ozdravio od PTSP-a, za koji, ako je tako, nije jasno kako je tu dijagnozu uopće isposlovao, njegova Vlada, na čelu sa Zoranom Milanovićem, kao ni predsjednik Republike Hrvatske, hvala Bogu do 11. siječnja 2015. godine, uopće ne reagiraju na sve optužbe i sumnje u moralnost njihova ministra, nego samo “mudro” šute.

   Da nisu slični njemu i da su dužnosnici u bilo kakvoj pravnoj državi, što bi bilo normalnije nego da odmah smijene takvoga ministra, čovjeka upitnog morala i pokrenu pravni postupak da se sumnje raščiste, kad već on to sam nije učinio?

Reakcija istinskih hrvatskih branitelja i podizanje prosvjedničkog šatora pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu

   Na sve Matićeve nepodopštine u Ministarstvu branitelja, razne ispade, rad protiv hrvatskih branitelja i općenito protiv stanja u hrvatskoj državi, raspad sustava na svim područjima života u hrvatskoj državi, čemu je najviše doprinijela nenarodna Vlada Republike Hrvatske od 13. prosinca 2011. godine, uz sve prethodnike od 2000. godine na dalje, reagirali su istinski hrvatski branitelji, posebno 100-postotni invalidi I kategorije, zbog neizdrživog ogorčenja stanjem u državi i odnosom prema njima i Domovinskom ratu, sa svojim poznatim zahtjevima, te podigli prosvjednički šator kao bojni položaj, gdje se, pod vrlo teškim zimskim uvjetima, nalaze od 20. listopada 2014. godine.

   Glavni im je zahtjev smjena tobože njihovog ministra Matića, te njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića. Kao što se vidi, Matiću ne pada na čudnu pamet dati ostavku, a Vlada tvrdoglavog i divljeg Zorana Milanovića ne želi nikako popustiti.

   Zaista se normalni čovjek pita jesu li odgovorni uopće normalni, jer je svakome zdravoga razuma jasno da su važniji obrazloženi zahtjevi najvećih moralnih autoriteta, hrvatskih branitelja, koji su stvarali ovu suvremenu hrvatsku državu i za te uzvišene dragocjene slobodarske vrijednosti žrtvovali tolike živote, dijelove tijela, a podnijeli i sve druge neopisive žrtve, negoli su te bijedne tri fotelje!

No, dalje slijedi nešto najružnije od ministra Matića

   Nevjerojatan ispad ministra Matića, o kojem pročitah u Večernjem listu od 16. siječnja 2015. godine, na 12. stranici, od novinara Edija Jurkovića, u rubrici “Ljudi” i pod naslovom “Ministar se želi pohvaliti dužinom ‘one stvari'”, upravo me zaprepastio i šokirao.

   Nakon svega što smo već saznali o Predragu Matiću i čuli od njega, ovo je zaista prešlo sve granice javnog ljudskog komuniciranja. Mislim da je to izvanredno rijetko i u intimnim razgovorima najvećih vulgarnih prostaka.

   Užasno mi je neugodno i napisati što je taj prostak uopće izgovorio na Vinkovačkoj televiziji, i to javno, kao javna osoba i visoki dužnosnik Vlade Republike Hrvatske. Stvarno me je najveća sramota što kulturan i katolički hrvatski narod uopće može imati na vlasti takvoga nečovjeka. Zaista, ako Vlada Republike Hrvatske ne reagira na taj strašni prostački ispad i odmah ne smijeni takvoga svoga člana, značit će da odobrava takvo ponašanje, da je ista kao i taj njezin član i da je ta Vlada prava sramota za sve državljane Republike Hrvatske, ili se ta Vlada SDP-a, takozvane Kukuriku koalicije, na čelu sa Zoranom Milanovićem, namjerno tako ponaša, kako bi sramotila hrvatski narod i omalovažila mučenički obranjenu nacionalnu hrvatsku državu Republiku Hrvatsku.

   Što se tiče citata riječi toga nemoralnog ispada, najrađe bih uputila čitatelje da to sami pronađu i pročitaju na rečenome mjestu, ali ću, iz praktičnih i olakšavajućih razloga, to, i pored najveće osobne neugodnosti, ipak učiniti. Ta je rečenica ispod svakog dostojanstva duha i riječi i ispod svakog dostojanstva hrvatskoga jezika. Ona glasi: “‘Pročačkali su me od 4. do 7. koljena, sve o meni znaju, jedino još ne znaju koliko mi je duga “ona stvar”, a ja sam to spreman priznati, a kad i to učinim, bojim se samo da me žene ne napadnu.’, ispalio je ‘za čerečenje spreman’.”

   Zar to nije strašna uvrjeda i za sve žene i seksizam najgore vrste? Zar žene nemaju svoga dostojanstva, odgovornosti, razuma i ljubavi i zar im je samo u tome o čemu govori Matić vrijednost muškarca? Naravno da je to uvrjeda i za sve muškarce!

Kada je svojevremeno u Hrvatskome saboru zastupnik Anto Kovačević rekao za Vesnu Pusić da ona, kao žena, nije za mudraca, već za madraca, makar rečeno u svojevrsnoj neprihvatljivoj šali, sva se država digla na noge i taj ispad Antu prati cijeloga života.

   Ovo od Matića je izvan svakoga kompasa ljudskog ponašanja.

   Vidjet ćemo poteze Zorana Milanovića, kao i bivšeg, a još tehnički prisutnog predsjednika, Saborskog odbora za ravnopravnost osoba različitog spola, pravobraniteljice za istu ravnopravnost i brojnih glasnih, iz državnog proračuna dobro plaćenih, raznih takozvanih nevladinih udruga.

   Te prostačke riječi, javno izrečene od strane visokog političkog dužnosnika, su svakako za analizu psiholoških i psihijatrijskih stručnjaka.

   Ja, kao liječnica, bih rekla da se radi o teško bolesnom čovjeku, koji boluje od daleko teže bolesti nego što je posttraumatski stresni poremećaj (PTSP). Takve osobe ipak znaju kontrolirati svoje ponašanje i odgovorne su za svoje postupke. Kod Predraga Matića – Freda, prema cjelokupnom njegovom habitusu, rekla bih da se radi o čovjeku sa velikim nedostatkom ljudskih emocija, sa nedostatkom duhovnih, moralnih, kulturnih i civilizacijskih vrijednosti, dakle o teškom višestrukom 100-postotnom invalidu na tim područjima.

   Ne smatram da je položaj ministra branitelja ili bilo kojeg ministra u bilo kojoj civiliziranoj državi mjesto radne terapije za takve teške invalide.

   Osuđujući nedjela Predraga Matića, žao mi ga je kao svakog čovjeka na stranputici. Treba mu pomoći, ali ga i hitno maknuti s odgovornog radnog mjesta.

   Posebno od srca želim i molim se, a vjerujem i većina hrvatskih rodoljuba da se što prije, uz dobru volju svih odgovornih, zauzimanje nove predsjednice Republike Hrvatske, drage nam i plemenite Kolinde Grabar Kitarović i Božju pomoć i blagoslov, što prije pobjedonosno završi prosvjed naših hrabrih junaka, hrvatskih branitelja, 100-postotnih tjelesnih invalida Domovinskog rata, pod šatorom u Savskoj 66 u Zagrebu, na opće zadovoljstvo, mir i radost njih, njihovih obitelji, cijeloga hrvatskoga naroda i svih dobronamjernih i poštenih državljana Republike Hrvatske.

 [ad id=”40551″]

Dr. Ružica Ćavar

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Elizabeta Gojan u polupismenom komentaru branitelje nazvala “Ruljom”

Objavljeno

na

Objavio

U očekivanju nedjelje – “DAMIN” GAMBIT

Elizabeta Gojan je u polupismenom komentaru na Facebook zidu svoje kolegice Maje Sever napisala kako se Hrvatska radiotelevizija “povlađujući rulji odrekla svog čovjeka” jer se HRT javnim priopćenjem ogradila od stajališta Aleksandra Stankovića o “građanskom ratu u Hrvatskoj”:

“Samo ću napisati da tako to krene…odreknu se priopćenjem povlađujući rulji, oni koji trebaju stati, pod svaku cijenu, uz svog čovjeka…prošla to…zanimljivo, ne rješavaju to, po uzoru na premijera, kao unutarnju stvar…nego trkom u javnost, bauljajući po Ustavu floskulama… “ 

Nije mi sasvim jasno je li ona to “ruljom” nazvala nas gledatelje i pretplatnike Hrvatske radiotelevizije, ili samo hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i njihove udruge jer su javno izrazili svoje ogorčenje informativnim razgovorom Aleksandra Stankovića Nedjeljom u dva sa hrvatskim braniteljem Predragom Peđom Mišićem.

Naime samodopadno agresivni Stanković, uz stavljanje soli na ranu svog ‘nesretnog’ gosta kojemu se rođeni brat borio na strani agresorske JNA, a majka je otišla u Beograd), samo što ga nije vezao za radijator i čupao mu nokte ne bi li ga prisilio da prizna da je u Hrvatskoj zapravo bio “građanski rat”, komentirao je Mario Profaca.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

PETERNEL: Mnogi se ne usude reći, ali emisiju NU2 treba ukinuti

Objavljeno

na

Objavio

Prekrasno je što brojni zabrinuti izražavaju podršku Stankoviću iako se može primijetiti da kod nekih drugih slučajeva nisu bili toliko pravdoljubivi zagovornici slobode govora.

Pitanje koje se nameće je u čemu je problem čak i ako se emisija ukine?

Zar je Nu2 doživotna emisija na koju Stanković ima ljudsko pravo?

Nije problem sto je Aco rekao nešto sto se nekome ne sviđa, to ne smije biti problem, već što mu se emisija potrošila i što permanentno govori gluposti koje se većini uljuđenih ne sviđaju – loš je, šablonski subverzivan, nepripremljen, nameće stavove, izlizala se forma. privatizira termin te selektivno prijateljsko-ideološki promovira izdavače, knjige, autore, firme, a omalovažava neistomišljenike.

Jednostavno je zreo za hlađenje i novi novinarski zadatak.

Mnogi se to iz nekog razloga ne usude reći, ali ja otvoreno kažem da tu emisiju treba ukinuti. Trebalo je još prije tri godine otkad kvalitetom ne zadovoljava standarde, napisao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari