Connect with us

U potrazi za Istinom

Nakon Srba čini se kako je Škoro i Kurzu ‘ukrao’ slogan

Objavljeno

-

Nakon što je uz glavni slogan “Sad il nikada” počeo koristiti i onaj – “Vratimo Hrvatsku narodu”, medijima i stručnoj javnosti nije dugo trebalo da otkriju kako je taj slogan već korišten u susjednoj BiH.

Točnije u predizbornoj kampanji Srpske demokratske stranke koja je na izbore u Republici Srpskoj išla sa sloganom – “Vratimo Srpsku narodu”.

Na upit da prokomentira kako se kod njega našao slogan Srpske demokratske stranke, Škoro nije odgovorio, već je ignorirao pitanje Kako piše dnevnik.hr – Iz njegovog stožera im nisu željeli odgovoriti tko im je osmislio slogan, niti koliko su ga platili. Ali su poručili kako je njihov glavni slogan “Sad il’ nikad”.

A čini se kako je i taj slogan plagijat, odnosno, slogan je to kojega su građani Austrije imali priliku gledati na izborima u 2017. godini.

Škoro je taj slogan uzeo od – ni manje ni više nego od austrijskog premijera Sebastianu Kurzu.

Škoro se u javnosti voli hvaliti kako je doktorirao upravo na temu zaštite autorskih prava u glazbenoj industriji, koja su sada zaštićena u okviru ZAMP-a.

Tužio je “Zlatne dukate” zbog neovlaštenog izvođenja “Ne dirajte mi ravnicu”… a sada se čini kako sam ‘koristi’ tuđe slogane.

No, kada govorimo o sloganu “Sad il’ nikad”, koji je, kako su u njegovom stožeru napominjali, “stih iz Škorine pjesme”, ni to nije originalni stih za koji bi autorska prava mogao imati Škoro.

Ante Rašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari