Nakon što je Jakovčića optužio za mito,Georg List prošao poligraf

  1

  list poligraf jakovčićAustrijski investitor Georg List u srpnju je u Dnevniku HRT-a optužio bivšeg istarskog župana Ivana Jakovčića i pročelnika za turizam Branka Curića da su tražili 500.000 eura za pomoć u realizaciji polo-projekta kraj Motovuna. Bivši župan nazvao ga je lažljivcem i prihvatio poziv da izađu na detektor laži. Georg List svoje je tvrdnje o političkom reketu testirao u Dortmundu.

  Rezultati poligrafa na hrvatskim se sudovima ne priznaju kao isključiv dokaz nečije krivnje. Ali kad je jedna riječ protiv druge, poligraf je dobar način razotkrivanja laži. A upravo tu metodu zazivali su i akteri priče o projektu “Polo”.

  Listu nije dugo trebalo da sjedne za poligraf. Kad je sve bilo spremno za mjerenje disanja, tlaka i znojenja, krenula su i pitanja.

  Ispitivanje je vodio Holger Leutz, dugogodišnji sudski vještak i specijalist za detektore laži koji radi za vodeće njemačke medije.

  I List je prošao detektor laži. A njegova priča da je morao platiti Curićevoj tvrtki da bi “ubrzao” projekt, nije jedina.

  Investitori u istarski golf, tvrtka Jupiter Adria, platila je 200.000 eura. Doduše, ne Curićevoj privatnoj, nego županijskoj tvrtki koja radi isto što i privatna. Pomaže investitorima u razvoju projekata. I u jednoj i drugoj, Curić je bio direktor.

  Sumnjivim poslovanjem i županijske i privatne tvrtke Branka Curića, točnije, kupnjom golf-opreme za grad Poreč, bavi se i istarsko pravosuđe.

  Na kraju ni projekt golfa, ni projekt pola nisu realizirani. Njihove zagovaratelje Ivana Jakovčića, danas europarlamentarca, i Branka Curića, svježeg direktora Hrvatske turističke zajednice u Milanu, List i dalje poziva na poligraf.

  Hoće li prihvatiti izazov?

   

  Hrt.hr/Kamenjar.com

  facebook komentari

  • peppermintt

   a šta su uopće čovika na poligraf stavljali, oli ne zna svatko kako to ide ? ne postoji posao koji možeš napraviti da ti ovi od politike ne reču cijenu, ako ne iskeširaš nikada posao nećeš aktivirati, nikad.