Connect with us

Pregled

Nakon susreta Plenković-Orban – Mađarska spremna pomoći u otkupu MOL-ovih dionica Ine

Objavljeno

on

Foto: Andrej Plenković / Twitter

Andrej Plenković sastao se s premijerom Viktorom Orbanom od kojeg je dobio podršku za otkup dionica Ine od MOL-a.

Mađarska Vlada neće se miješati u odnose Ine i MOL-a, ali podržava namjeru Hrvatske da otkupi dionice Ine od MOL-a te želi da se to riješi što je prije moguće. Izjavio je to mađarski premijer Viktor Orban nakon razgovora s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem koji je održan u Mađarskoj na marginama summita 16 zemalja srednje i istočne Europe i Kine.

“Dobro je da smo i ovaj sastanak iskoristili za bilateralni susret. Mađarska je spremna pomoći proces da Hrvatska otkupi dionice Ine. Traži se model koji bi bio pravičan, s obzirom na ulaganja MOL-a u Inu i realnu procjenu cijene dionica u ovom trenutku. Hrvatska ima ambiciju ući u OECD i vjerujem da će nas Mađarska u tome podržati”, rekao je Plenković nakon sastanka.

Hrvatski premijer izrazio je zadovoljstvo i povećanjem trgovinske razmjene između Hrvatske i Mađarske te podsjetio da je ove godine u Hrvatskoj boravilo više od 500 tisuća Mađara. “Želimo unaprijediti prometno povezivanje i povećati energetsku suradnju”, rekao je Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari