Connect with us

Politika

Nakon županije cilj je unijeti pobjednički duh i u grad Osijek

Objavljeno

on

Hrvatska demokratska zajednica, kao najsnažnija politička opcija i stranka koja diljem Hrvatske ima izuzetno razvijenu stranačku mrežu i infrastrukturu, već godinama ima problema s pojedinim stranačkim organizacijama na istoku Hrvatske.

Više od deset godina HDZ nikako nije mogao doći do nekakve konstante i stabilnosti u Osječko-baranjskoj županiji u smislu pronalaženja i ustoličenja snažnog lidera na čelu županijske organizacije koji bi HDZ-u bio u stanju ostvariti pobjedu na lokalnoj razini. No, takva učmala i bezizlazna situacija okončala se u proljeće 2014. godine kada je na izvanrednim unutarstranačkim izborima za predsjednika županijske organizacije pobjedu odnio Ivan Anušić, tadašnji uspješni načelnik Antunovca, općine u blizini Osijeka.

Da je odluka članova HDZ-a o izboru Anušića bila uistinu prava, dokazuje rezultat na posljednjim županijskim izborima na kojima je Anušić postao osječko-baranjskim županom, a HDZ daleko najsnažnija politička opcija u Osječko-baranjskoj županiji.

No, uz važnost stabilizacije i razvoja stranke u Osječko-baranjskoj županiji, HDZ-u je jednako važno uspostaviti i snažan ogranak u gradu Osijeku. Jednako kao i u osječkoj županiji HDZ u svojoj politici godinama luta i zapravo traži rješenje za četvrti po veličini grad u Hrvatskoj. Hrvatska demokratska zajednica nikada nije, izuzev kratkotrajnog perioda s početka devedesetih, u pravom smislu obnašala vlast u gradu Osijeku. Jedan od glavnih razloga je i taj što na svom čelu u Osijeku nije imala pravu osobu i što je vrlo često dolazilo do promjena na mjestu predsjednika ogranka.

No, sudeći prema razvoju političke situacije u osječko-baranjskom HDZ-u stvari će se bitno promijeniti. Predsjednik županijske organizacije Ivan Anušić, na krilima maestralne pobjede na lokalnim izborima i uz činjenicu na njegovu sve snažniju poziciju u samom vrhu HDZ-a, namjerava osječki ogranak graditi iz početka i postaviti na zdrave temelje kako bi vjerojatno na idućim izborima, bilo da riječ o redovnim ili izvanrednim, doveo HDZ na vlast u Osijeku. U njegovoj viziji razvoja stranačke organizacije veliku ulogu će imati Domagoj Mikulić, inače mladi saborski zastupnik HDZ-a koji je uz veliku potporu županijske organizacije krenuo u kandidaturu za predsjednika osječkog HDZ-a.

Skupovi podrške Domagoju Mikuliću u kandidaturi za predsjednika osječkog HDZ-a

Iako je relativno kratko u saborskim klupama, Mikulić se uspio nametnuti određenim inicijativama koje imaju za cilj poboljšati kvalitetu života u Slavoniji i Baranji. Tako je u posljednjem intervjuu za Glas Slavonije najavio kako pokreće inicijativu da se sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta koriste za puno širi spektar ulaganja. Za to ima i potporu velikog broja načelnika i gradonačelnika s područja svoje županije. Pored toga, u komunikaciji i suradnji s moto klubom Osijek pokrenuo je izmjenu zakona o lokalnim porezima. Mikulić je vrlo energično i odlučno krenuo u kampanju za predsjednika osječkog HDZ-a, obilazi temeljne stranačke ogranke gdje prikuplja potporu velikog broja članova i zasigurno mu to daje veliki vjetar u leđa uoči izbora.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari