Connect with us

Iz Svijeta

Napad eksplozivom na ured AfD-a u Saskoj

Published

on

Foto: EPA

Policija u saveznoj pokrajini Saskoj uhitila je trojicu osumnjičenih koje se povezuje s napadom eksplozivom na podružnicu Alternative za Njemačku (AfD) u gradu Doebelnu, priopćeno je u petak u Dresdenu.

„U četvrtak navečer su uhićena trojica muškaraca starosne dobi između 29 i 50 godina koje se sumnjiči da su nešto prije toga postavili eksplozivnu napravu ispred podružnice AfD-a za Doeblin“, priopćio je Pokrajinski ured za borbu protiv kriminala u Dresdenu.

Vlasti polaze od političkog motiva s obzirom na to da je i u prošlosti dolazilo do otvorenih sukoba radikalne ljevice s AfD-om i sličnih napada.

Ured AfD-a je u napadu u potpunosti uništen a šteta je nastala i na okolnim objektima te parkiranim vozilima. Prilikom napada nitko nije ozlijeđen.

Policija ovaj napad izdvaja zbog činjenice da su napadači svjesno računali i s mogućnošću ljudskih žrtava što dosada nije bio slučaj.

Saski vicepremijer Martin Dulig (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) osudio je napad koji je „nemoguće opravdati“.

„Nasilje ne spada u sredstva demokracije. Ovaj napad više koristi AfD-u nego mu šteti“, rekao je Dulig i pozvao na borbu protiv AfD-a „političkim sredstvima a ne eksplozivom“.

Saska slovi kao uporište “krajnje” desnih političkih snaga u Njemačkoj s visokim stupnjem podrške za stranke desnice poput AfD-a i Nacional-demokratske stranke Njemačke (NPD).

(Hina)

 

AfD druga najjača stranka u Njemačkoj

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari