Connect with us

Iz Svijeta

Napad u Njemačkoj: Ubio dvoje pred sinagogom i bacio bombu

Published

on

Dvoje ljudi ubijeno je u srijedu u pucnjavi u gradu Halleu na istoku Njemačke a policajci tragaju za napadačem koji je u bijegu, prenose agencije.

Policija je upozorila stanovnike da ne izlaze iz kuća. Očevici kažu da je napadač bio odjeven u vojnu odjeću i da je imao nekoliko komada oružja.

List Bild prenosi da je do napada došlo pred sinagogom u četvrti Paulus i da je bačena bomba na židovsko groblje. Regionalna televizija Halle izvijestila je da je u blizini došlo do još jedne pucnjave nakon što je napadač pobjegao.

Policija je blokirala cijeli Paulus, a njemačke željeznice objavile su da je zatvorena glavna željeznička postaja u Halleu.

“Imamo intervenciju u Halleu. Prema prvim informacijama ima ubiienih. Poduzimamo izvanredne mjere. Napadač je u bijegu. Molimo vas da ostanete u kućama ili da se zatvorite u neka druga sigurna mjesta”, napisala je policija na Twitteru.

Napad se dogodio na Jom Kipur, najsvetiji blagdan u judaizmu kada židovi poste više od 24 sata tražeći oprost grijeha.

Policija je rekla i da se, osim pucnjave u Halleu, dogodila i još jedna pucnjava u mjestu Landsberg, udaljenom 15 kilometara od Hallea.

Sve raspoložive policijske jedinice premještene su u Halle i proglašena je izvanredna situacija.

Zbog događaja u Halleu, policija je pojačala sigurnost ispred sinagoge u Dresdenu te tamošnjeg židovskog groblja, potvrdio je glasnogovornik policije Thomas Geithner i dodao da će policajci ondje stražariti sa strojnicama. (Hina/JL)

 

Nesreća u Njemačkoj zapravo je teroristički napad?

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari