Pratite nas

BiH

Napadačima na policajce poručili: Prevrnut ćemo sve da vas nađemo

Objavljeno

na

foto: radiosarajevo.ba

Jutros je u Sarajevu, u 4.22, na Alipašinom Polju, ubijen policajac, a drugi je teško ranjen i liječnici mu se bore za život. Ubijeni policajac zove se Adis Šehović, a Davor Vujinović je policajac koji se u teškom stanju nalazi u sarajevskoj bolnici, na Koševu.

Sve se dogodilo u C fazi Alipašinog Polja, a neslužbene su informacije da su policajci vršili redovitu kontrolu i naišli na naoružane kradljivce automobila, koji su otvorili vatru na dva policajca.

Tim povodom je u prostorijama Vlade Sarajevske županije održana izvanredna press konferencija na kojoj su se obratili premijer Sarajevske županije Adem Zolj, ministar unutarnjih poslova SŽ Vedran Mulabdić, policijski komesar Uprave policije MUP-a SŽ Mevludin Halilović, te predstavnici Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, javlja Radio Sarajevo.

“Ne mogu vam nazvati dobar dan”, ovim je riječima svoj govor počeo premijer Zolj.

“Zbog ove situacije, SŽ mora krenuti u borbu protiv kriminala, posebno protiv automafije. Situacija je bila bolja, ali sada je ponovno aktualna. SŽ je izgubio jednog policajca, želimo da se spasi drugi policajac. Trenutno je u tijeku druga operacija. Mi ćemo poduzeti sve da se MUP organizira, u suradnji s MUP-om RS. Očekujemo i njihovu solidarnost, da se ozbiljno posvete”, poručio je premijer.

Zolj je rekao da su aktivnosti koje je Vlada poduzela “oprema i oružje da štitimo građane”. Nije mogao iznositi detalje slučaja, kako ne bi ugrozio tijek istrage, ali je rekao da “policajci nisu ni izašli iz vozila, a razbojnici su počeli pucati na njih.”

Učinit će sve, dodao je, da se uhite počinitelji, jer je ovo udar na državu: “Svaki zločin je težak, ali napad na državnu instituciju je udar na državu.”

U Sarajevskoj županiji bit će proglašen i dan žalosti.

Potom se novinarima obratio ministar Mulabdić: “Osuđujem ovaj napad i poručujem da će svi počinitelj biti izvedeni pred lice pravde. MUP SŽ će pomoći obitelji i pokušati ublažiti njihovu bol. Napad na policijskog službenika je napad na državu, kako je i rekao premijer.”

Komesar Halilović kazao je kako je ovo nastavak napada kroničnih grupa prema pripadnicima policije. Otkrio je da su dobili od Vlade novac za nabavku opreme u borbi protiv ovih grupa. Govoreći o jutrošnjem slučaju, kazao je da su na mjestu zločina dva tužitelja, da je uključena i granična policija, kao i snage drugih županijskih ministarstava, ali i SIPA.

“I RS nam je dao svoje snage, sve njihove jedinice za podršku, i oni su uz nas. Zajedničkim snagama ćemo doći do izvršitelja ovog djela”, naglasio je komesar.

“Prevrnut ćemo sve da ih nađemo. Policajci koji su bili na dužnosti, nisu ni bili uključili rotaciju i nisu bili u mogućnosti braniti se. Mi smo se počeli suprotstavljati napadima. Ponavljam da smo ogorčeni i postupat ćemo u skladu sa zakonom, ali ćemo štititi i građane Sarajeva.”

Zolj je zatražio i smirenost građana Sarajeva i zamolio ih za suradnju.

U Sarajevu ubijen jedan policajac, drugi kritično

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari