Connect with us

Iz Svijeta

Napadi na ruske zračne baze imat će psihološke posljedice

Objavljeno

-

Foto: twitter

Napadi na zračne luke duboko unutar Rusije imat će snažan psihološki učinak, rekao je u utorak visoki zapadni dužnosnik, dodajući da to znači da će Moskva morati dobro razmisliti kako da njezini bombarderi dalekog dometa budu na sigurnom.

Zračna baza Engels, nedaleko od Saratova i 600 kilometara od Ukrajine, i još dvije zračne baze bile su zadnja dva dana meta napada dronovima.

Ukrajina nije preuzela odgovornost za napade, ali ih slavi, a Rusija je odgovorila “masivnim napadom na kontrolni sustav ukrajinske vojske”.

Visoki zapadni dužnosnici koji su željeli ostati neimenovani rekli su da su napadi najdublji unutar Rusije od početka invazije na Ukrajinu 24. veljače.

“Ako su to bili oni (Ukrajinci)… to dokazuje da mogu djelovati u Rusiji kako žele i to će jako zabrinuti Ruse”, rekao je jedan dužnosnik.

“Psihološki mislim da je to udarac”.

Dužnosnici su rekli da su uvjereni da Rusija drži svoje strateške bombardere dalekog dometa u bazi Engels, a sada će morati razmisliti o tome da ih premjesti.

“To može imati za posljedicu premještanje tih bombardera na različite lokacije”, rekao je dužnosnik. “Rusi su zbog toga sigurno manje sigurni da je… bilo gdje sigurno”.

Rusija koristi bombardere u Ukrajini od listopada uništavajući energetsku mrežu.

Zapadni dužnosnici rekli su da su ukrajinske tvrdnje da su 85 posto uspješni u obaranju ruskih projektila vjerodostojne te da je Moskvi ponestalo iranskih dronova kojima je napadala kritičnu infrastrukturu, no očekuje nove pošiljke.

“Očito vidimo usko partnerstvo između Rusije i Irana u opskrbi naprednim sustavima naoružanja, to je nešto što nas zabrinjava i što jako pozorno pratimo”, rekao je jedan visoki dužnosnik. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari