Pratite nas

Iz Svijeta

Napadnut Trumpov pobornik: Moramo upozoriti na to koliko agresivni mogu biti ljevičari (VIDEO)

Objavljeno

na

Donald Trump ovih je dana u posjetu Ujedinjenom Kraljevstvu, što je bio povod za prosvjede Britanca koji se protive politici američkog predsjednika.

No, među desetina tisuća prosvjednika našlo i nekoliko hrabrijih Trumpovih pristaša. Jedan od njih bio je i prosjedi stariji muškarac koji se nije baš najbolje proveo u društvu ljudi koje je nazvao “ljevičarima”.

Iako je on tvrdio da svojim pojavljivanjem na prosvjedu naprosto štiti demokraciju, protivnici Trumpove politike to nisu tako vidjeli. Štoviše, dotični se gospodin našao na meti više ljutitih prosvjednika pa su tako prema prvo poletjele uvrede, potom i milk shake, a kad je krenulo naguravanje morala je intervenirati i policija.

Među prosvjednicima koji su s naročitim žarom navalili na Trumpovog pristašu bila je i gospođica Siobhan Prigent iz Londona, inače zaposlenica među Britancima izrazito cijenjenog NHS-a (Nacionalnog zdravstvenog sustava, uspješnijeg pandana našem HZZO-u, op.a.).

Prigent se unosila u lice neimenovanom gospodinu i vikala mu “nacističko smeće”, dok se s njega cijedio milk shake, po novome omiljeno “oružje” prosvjednika protiv desnih političara i njihovih pristaša.

Doduše, stariji muškarac nije se dao tek tako već je ljutoj gomili rekao da će on “ostati ovdje” .

Pritom je jedna policijska službenica uskočila u gungulu kako bi spriječila daljnju eskalaciju sukoba.

Nakon što je prosvjed završio, a strasti se ipak donekle smirile, prosvjednica Prigent napisala je na svojem Twitter profilu da joj je “žao zbog njenog ponašanja i da je trebala prosvjedovati mirno, a nije, zbog čega joj je žao”.

– Razočarala sam samu sebe i to u potpunosti shvaćam. Postoje dvije strane takve priče, ali moji postupci su samo moja odgovornost. Molim vas da moju obitelj i prijatelje držite izvan ovoga – napisala je Prigent pa kasnije tu objavu ipak izbrisala.

S druge strane, napadnuti muškarac, koji nije želio otkriti svoj identitet, rekao je za MailOnline da je većinu vremena mirno debatirao s “umjerenim ljevičarima” te se “smijao s većinom njih” prije nego su neki prosvjednici postali nasilni, prenosi Jutarnji list

– Moramo upozoriti na to koliko agresivni mogu biti ljevičari. Mi nismo takvi, ja sam samo pobornik Trumpa pa to valjda znači da sam desničar. Ali ja nisam rasist. Ja sam samo želio debatirati s razumnim ljevičarima, a nisam očekivao da će se sve pretvoriti u nasilni ispad – ustrajao je stariji muškarac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Haradinaj: vrijeme zidova između balkanskih država je prošlost

Objavljeno

na

Objavio

Kosovski premijer u ostavci Ramush Haradinaj kazao je u četvrtak da je vrijeme zidova i bilo kakvih prepreka između zemalja Zapadnog Balkana davna prošlost te da Kosovo njeguje tradicionalno dobre odnose s Crnom Gorom.

“Za mržnju i netrpeljivost nema mjesta, stoga nepokolebljivo podržavamo progresivne snage koje će još snažnije afirmirati suradnju između Kosova i Crne Gore, dvije dobrosusjedske i prijateljske države”, rekao je Haradinaj u četvrtak za podgorički dnevnik Pobjeda.

Haradinaj je reagirao na izjavu zastupnika crnogorske oporbe, prosrpskog Demokratskog fronta, Nebojše Medojevića, koji je ranije kazao da bi Crna Gora “trebala podići zid prema Kosovu i Albaniji kako bi se spriječilo krijumčarenje i kriminal koji ugrožava nacionalne i državne interese“.

Na tu Medojevićevu izjavu u četvrtak je reagiralo i ministarstvo obrane Crne Gore, koje je optužilo Demokratski front da mu je cilj narušavanje sigurnosti zemlje, narušavanje međunacionalnog i multietničkog sklada i dobrosusjedskih odnosa s državama iz okruženja.

„Oni vlastitu državu često ne priznaju i rado bi je vidjeli kao 27. izbornu jedinicu neke Velike Srbije“, priopćeno je iz crnogorskog ministarstva obrane.

Oporbeni Demokratski front objavio je niz priopćenja nakon što se 18. kolovoza u njima bliskim medijima pojavila informacija da su albanski policajci, bez oružja, patrolirali u crnogorskim selima kod Andrijevice i Berana, koja se nalaze uz granicu dvije države.

Tu informaciju su kasnije prenijeli mediji u Srbiji s uznemirujućim naslovima poput: “Crnogorci u panici – Albanske ophodnje patroliraju selima” i “Usijana atmosfera u Crnoj Gori: Uniforme nisu sposobne za obranu”.

Crnogorska policija je pojasnila da su službenici policije Albanije boravili na području Andrijevice i Berana u skladu sa sporazumom Crne Gore i Albanije “u cilju sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od albanske policije i službenika uprava za nekretnine obje države”.

Granični pojas s Albanijom i zajedničke ophodnje crnogorske vojske i policije dan kasnije su posjetili crnogorski ministri unutarnjih poslova i obrane Mevludin Nuhodžić i Predrag Bošković, koji su tom prilikom priopćili “da su mješovite ophodnje, od kolovoza do prosinca 2018. godine spriječile oko dvije tisuće migranata u ilegalnom ulasku u Crnu Goru”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Slovenija počela s postavljanjem dodatne ograde uz granicu s Hrvatskom

Objavljeno

na

Objavio

Slovenija je počela postavljati dodatnu protumigrantsku ogradu uz granicu s Hrvatskom, na sektoru gdje je ove godine zabilježen povećan broj ilegalnih ulazaka, uz rijeku Kupu, prenose u četvrtak slovenski mediji.

Kako je objavila televizijska postaja POP-TV, u srijedu je započelo postavljanje 4 kilometra duge nove panelne ograde na potezu između sela Žuniči i Zilje, posao bi trebao biti završen u nekoliko idućih tjedana, nakon čega će granica na Kupi između Vinice i Žuniča, gdje je ovog proljeća i ljeta bilo mnogo ilegalnih prelazaka, biti praktično u cijelosti zaštićena, navodi televizijska postaja, pozivajući se na svoje izvore.

Ministarstvo unutarnjih poslova je u vezi s tim navelo da se dodatne tehničke prepreke na granici postavljaju na mjestima gdje je to neophodno za zaustavljanje ilegalnih migracija.

“Gdje će se prepreke konkretno postaviti i u kojemu opsegu, o tome se odluke donose temeljem konkretnih ocjena i prijedloga policije”, naveli su u izjavi u slovenskom MUP-u.

Slovenija je tehničke prepreke za zaustavljanje migrantskog vala počela postavljati u jeku velike migracijske krize 2015-2016. godine, a vlada je ovog ljeta najavila da će postaviti dodatnih 40 kilometara ograde, na mjestima koja su najriskantnija i nalaze se na rutama ilegalnih migracija.

Trenutačno je na granici Slovenije i Hrvatske 179. kilometara “privremenih tehničkih zapreka”, od čega 116 kilometara čini bodljikava žica, a 63 kilometra takozvana panelna ograda, potvrdilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Ograde je do sada postavljala slovenska vojska, dok je za postavljanje dodatnih 40 kilometara panelnih ograda sada odabrano poduzeće Legi-SGS iz Beograda, koje je na natječaju za taj posao dalo ponudu od 4,56 milijuna eura.

Kako prenose slovenski mediji, Slovenija je do sada za ograđivanje granice potrošila 19 milijuna eura, u što nije uračunat rad vojske te odštete vlansicima privatnih parcela na kojima su barijere postavljene.

Dodatne ograde se postavljaju i zbog prijetnji talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija da će postaviti fizičke prepreke na granicu sa Slovenijom, ako zajedničke patrole na granici i dodatne mjere slovenske vlade do ove jeseni ne rezultiraju smanjenjem ilegalnih ulazaka migranata u Italiji preko slovenskog teritorija. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari