Connect with us

Iz Svijeta

Napadnuta trojica političara AfD-a

Objavljeno

-

Trojica političara desne Alternative za Njemačku (AfD) napadnuta su u dva odvojena incidenta u subotu navečer u Njemačkoj

Dvojicu gradskih vijećnika AfD-a napali su maskirani napadači ispred kafića u središtu Karlsruhea. Oni su pritom lakše ozlijeđeni. Policija je zasad privela pet osoba te ih nakon uzimanja osobnih podataka pustila na slobodu. Ostali osumnjičeni počinitelji pobjegli su s mjesta događaja.

AfD je priopćio da su gradski vijećnici napadnuti bejzbolskom palicom. Policija to nije ni potvrdila ni demantirala. Prema AfD-u, napad je potaknut s radikalne lijeve scene.

Ranije u subotu, 70-godišnjeg Hans-Jürgena Zicklera, zastupnika AfD-a u pokrajinskom parlamentu Saske, šakom je u lice udario muškarac na informativnom štandu u Dresdenu, priopćila je stranka.

Policija u Dresdenu potvrdila je incident. Protiv osumnjičenog napadača, kojemu je 47 godina, podnesena je kaznena prijava. U Njemačkoj su zaredali napadi na političare iz cijelog političkog spektra u proteklih nekoliko mjeseci. (H/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas