Connect with us

Balkan

Napadnute prostorije Žena u crnom u Beogradu

Objavljeno

-

Foto: Facebook

Nepoznati počinitelji u Beogradu su u noći s petka na subotu sprejom pošarali ulazna vrata prostorija Žene u crnom, srpske nevladine organizacije koja se bori za ljudska prava te suočavanje Srbije sa zločinima počinjenim za vrijeme Miloševićeve vladavine. Vandali su na vrata ispisali poruke ‘Kur*ve u crnom’, ‘Ratko Mladić’ te pet komada znakova ‘Samo sloga Srbina spašava’, a iz organizacije su kazali kako ovo nije prvi napad na organizaciju.

Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su se uvijek okončavali nekažnjeno, oglasili su se iz organizacije.

Ti napadi iza kojih su najčešće stajali takozvani nedržavni akteri, koji su uvijek bili i dalje jesu pod kontrolom dijelova nerasformiranih tajnih službi, koje su ostale kao nasljeđe Miloševićevog zločinačkog režima, uvijek su se odigravali uz prešutnu suglasnost političkih garnitura na vlasti.

Sadašnji politički režim u Srbiji, koji vodi Aleksandar Vučić koristi fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedinkama i pojedincima, a prije svega s onima koji u svom mišljenju i djelovanju zahtjevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti u kojoj gore spomenuti nije bio samo nijemi promatrač, nego veoma aktivni sudionik, nadodali su. Kako su pojasnili, od nadležnih institucija države Srbije traže da okonča klimu nekažnjenog i nekažnjivog nasilja, tako što će pronaći odgovorne za ovaj napad i adekvatno ih kazniti.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari