Connect with us

Iz Svijeta

Napetosti između Turske i Izraela: Erdogan i Netanyahu razmjenjuju optužbe

Objavljeno

-

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u nedjelju je Benjamina Netanyahua nazvao »teroristom« pošto je izraelski premijer odbio »moralnu prodiku« Turske o krvavim sukobima koji su se u petak dogodili na granici između Gaze i Izraela.

»Hej, Netanyahu! Ti si okupator! Na ovoj si zemlji okupator, a istodobno si i terorist«, rekao je Erdogan u govoru pred pristalicama u Adani. »Ono što radiš potlačenim Palestincima bit će upisano u povijesti, a mi to nećemo nikada zaboraviti«, nastavio je.

Tisuće je ljudi prosvjedovalo u petak blizu Pojasa Gaze u ime palestinskih izbjeglica, pri čemu je došlo do sukoba s izraelskom vojskom, Pritom je ubijeno 16 Palestinaca, a više od 1400 ih je ozlijeđeno, prenijele su agencije.

Prekjučerašnjim maršem započeo je pogranični prosvjed koji bi trebao trajati šest tjedana, a organizatori su ga nazvali nenasilnim.

Organiziran je duž 65 kilometara granice na kojoj su postavljeni šatori na Veliki petak i u povodu početka židovske Pashe.

Erdogan je u subotu optužio Izrael za »nečovječan napad« i za »masakr« poručivši da će u svakom trenutku i na svaki način »raskrinkavati izraelski teror«, a Netanyahu je u nedjelju ujutro na Twitteru odgovorio »da najmoralnijoj vojsci na svijetu neće držati prodike oni koji godinama neselektivno bombardiraju civile«.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas