Connect with us

BiH

Napravili zečeve od Srba

Objavljeno

on

Ne jednom sam napisao kako se svi koji služe gazdama protiv nacionalnih interesa svoga naroda gade tim gazdama. Sun Tzu je napisao da su to najogavniji ljudi.

[ad id=”93788″]

Naslov ovog teksta je, zapravo, naslov moje knjige koja će biti predstavljena u četvrtak 24. 04. 2014. u dvorani Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, Trg žrtava fašizma 1, Zagreb, s početkom u 19h. Knjigu će predstaviti admiral Davor Domazet Lošo, saborski zastupnik prof. dr. sc. Miroslav Tuđman i naš poznati odvjetnik i kolumnist Zvonimir Hodak, koji je napisao i predgovor knjige i koji je u jednoj rečenici, zapravo ponajbolje opisao ono što možete naći u njoj:

Fašisti te napadnu, okupiraju, razore, poubijaju mnoštvo ljudi, a kad od njih napokon učiniš zečeve, oni te proglase fašistom!

Doista sam o Srbima kao zečevima pričao na mnogim javnim nastupima, uvijek uz veliko odobravanje nazočnih. Zapravo glavni tekstovi u knjizi su oni objavljeni na portalu Dnevno.hr i u tjedniku 7Dnevno.

Bosnia - Files - Banja Luka - Refugees

Vjerojatno srpsku “bežaniju” uopće ne bi ni spominjali da oni uz pomoć tj. po diktatu svjetskih moćnika nisu pokušali i još uvijek pokušavaju poraz pretvoriti u pobjedu.

Toliko sam puta ispričao tu priču da je zečeve spomenuo i biskup Vlado Košić u predgovoru moje knjige “Vukovar i njegov stožer”. Sigurno su porugu zaslužili oni koji su s jednom od najjačih armija u Europi napali razoružanog protivnika i taj rat izgubili! Degudantno je gledati kako razni pupovci i šerbedžije danas naplaćuju to što su hrvatski ratnici od njihovih napravili zečeve!

Ali mnogo veću porugu zaslužuju oni u Hrvatskoj koji takvima još uvijek služe. I nedavni razgovor na Radiju Mariji završio sam pričom koja je sadržana u naslovu ove knjige. Javio mi se g. Michael Pack (11.4.2014.) koji je komentirao upravo sluge:

… Prošli tjedan u Europskom domu u Londonu gostovali su “hrvatski” pisci i tumačili, kako mi još uvijek u Hrvatskoj širimo ideje fašizma. Moji prijatelji Englezi, od njih jedan novinar, bili su zgroženi, pitali su zašto ja nisam bio nazočan, jer znaju, da bi im se suprostavio i rekao da lažu. Međutim, ja sam se opet zamjerio Londonskoj crvenoj “ambasadi” i nisam više pozivan na događaje u svezi s Hrvatskom. Ipak, treba biti ustrajan, a njihov bezobrazluk treba vratiti istom mjerom, kad god i gdje god možemo.

G. Packu sam odgovorio:

Ne čudi me da su Vaši prijatelji Englezi bili zgroženi. Ne jednom sam napisao kako se svi koji služe gazdama protiv nacionalnih interesa svoga naroda gade tim gazdama. Sun Tzu je napisao da su to najogavniji ljudi. U našem  slučaju to je još gore jer se događa poslije pobjede u ratu kada su naši branitelji od agresora na našu domovinu napravili zečeve (kako je to sjajno definirao Slobodan Milošević). Zato za ove naše i kažem da su najogavniji među najogavnijima. Nedavno sam bio na predstavljanju jedne knjige. Bio sam u drugom redu i onda se pojavio i sjeo u red ispred jedan od njih – trenutni predsjednik RH.

slobodan_milosevic

Ogavno mi je bilo i sjediti blizu takvih ljudi pa sam otišao prije nego je predstavljanje i počelo. Kako sjediti blizu čovjeka koji je cijeli život (barem od 1992. kada ga je predsjednik Tuđman kao mladog docenta postavio u komisiju za žrtve rata) posvetio služenju Srbima, agresorima na našu domovinu. Danas to postaje sve očitije zahvaljujući činjenici da su Srbi u Haagu u svojoj tužbi za genocid koristili njegove izjave i izjave njegovih savjetnika. I u najnovijem broju tjednika 7Dnevno možemo vidjeti kako je “sramotnu Deklaraciju o suradnji s Haaškim sudom pisao stručni tim pravnika, među kojima su bili Ivo Josipović i Ivan Šimonović”.

Oni su doista dobro plaćeni, ali unatoč tome gazde ih se gade, zar ne?

A kako im se ne bi gadili kada znamo što je u Haagu govorila Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, koju je u Haag, kao svjedoka, pozvao hrvatski pravni tim i usporediti s činjenicom da je “svjedok” srpskog pravnog tima bio Josipović:

– Srbija je krajem 20. stoljeća počela provoditi devetnaestoljetni projekt jedinstva i ujedinjenja svih Srba, što nije odgovaralo “duhu vremena”, naročito poslije pada Berlinskog zida. Logika iza toga je da je Srbija oduvijek shvaćala Jugoslaviju kao Veliku Srbiju. Srbija je uvijek negirala prava i identitet Makedoncima, Hrvatima i drugima. Nije razumjela da su se ti narodi emancipirali i stvorili svoj identitet tijekom 20. stoljeća. To je bilo ključno za razumijevanje negiranja i nepriznavanja postojanja tih naroda koje je bilo vrlo prisutno u kampanji uoči rata – “Hrvati su Srbi, Muslimani su Srbi” i tako dalje.

To je zaista devetnaestoljetna teorija nacija. Srpski nacionalni program odigrao je ključnu ulogu u tragičnom raspadu Jugoslavije. Od smrti Josipa Broza Tita, nijedna druga republika nije razmišljala o odvajanju i odlasku iz Jugoslavije. Vlasti Slobodana Miloševića, poslije pada Berlinskog zida, nastavile su križarski rat protiv Jugoslavije, uništavajući sve federalne institucije i stvarajući završni čin na koji je međunarodna zajednica prekasno reagirala.

Amandmane na Ustav Srbije iz 1990, nazvala je “prvim secesionističkim dokumentom” u nekadašnjoj Jugoslaviji:

– Miloševiću je bio raščišćen put da nastavi svoju kampanju. Haaška konferencija (1991.) bila je posljednja šansa da Jugoslavija opstane u tadašnjem okviru, ali je, nažalost, Srbija odbila tu ponudu zato što je JNA već bila na njenoj strani.

Prema njenim riječima, JNA je čitavo desetljeće prije toga bila podvrgnuta promjenama da bi je Srbi mogli kontrolirati.

– Vlasti Srbije pripremale su scenarij za raspad Jugoslavije.

– Deset godina trajala je neka vrsta medijske pripreme, pogotovo od 1988. do 1991. kada je srpski narod kondicioniran za nešto što će doći, tako što se ponovo najavljivao genocid, prije svega u Hrvatskoj i BiH. Zapravo se inzistiralo na tezi da je srpski narod žrtva obje Jugoslavije, a ta kampanja pokazala je što se sprema. Taj pogled na krizu u bivšoj Jugoslaviji zaokružio je Memorandum Srpske akademije nauka i umjetnosti, a zastupali su ga brojni akademici, kao i Srpski pokret obnove i Srpska radikalna stranka u svojim programima.

– Savezna vojska je 1991. stala na srpsku stranu, de facto i javno. Našle su se vojska i Srbija na dvije točke – obrana socijalizma i recentralizacija Jugoslavije. Teritorijalna organizacija omogućila je da JNA bude upotrijebljena za ono što se dogodilo. Moji osobni stavovi proizlaze iz brojne literature koju sam pročitao, iz iskustva diplomate u jugoslovenskoj diplomaciji, iz rada ovih 25 godina, tjekom kojih sam se u velikoj mjeri bavila srpskim nacionalnim programom tj. srpskim nacionalizmom.

Vjerojatno je jedna takva usporedba dovoljna da potvrdi opravdanost mojih tvrdnji na Radiju Mariji kada sam objašnjavao kako ova hrvatska služinčad, bilo u vlastima – bilo u medijima, žive u velikom strahu. Godine 2000. došli su ponovno na vlast s parolom “Oni su nama oprostili – mi njima nećemo!” Danas je toliko očito da su nenarodna vlast koja se otvoreno stavila u službu svih onih u svijetu koji nikada nisu voljeli, dapače mrzili su i hrvatski narod i hrvatsku državu. Svjesni su da je danas mnogo teže očekivati da će im to biti oprošteno. To im doista mora biti jasno kada o njihovom strahu govori i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na svečanoj uskrsnoj misi:

Što nam strah od branitelja, koji su krvlju gradili Domovinu, govori o stvarnoj moći postojećih struktura?

Te postojeće strukture misle da svoj strah mogu prenijeti i na one koji vole svoj narod i svoju državu. Vjeruju da im za to može poslužiti predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata čiji smo večeras gosti. To je doista sjajno komentirala dr. Željka Markić:

Josip Klemm priveden je kako bi se zastrašilo njega i sve druge koji su nepoćudni aktualnoj vlasti. Josip Klemm priveden je kako bi aktualna vlast – Linić, Josipović, Pusić, Milanović i ostali – poslali poruku – ako se zalažeš za demokratsku, europsku Hrvatsku, kopat ćemo po tvojim poslovima sedam, deset, koliko god godina unatrag je potrebno, nešto ćemo ti napakirati, osudit ćemo te, oduzeti ti tvrtku, nastradat ćeš.
Josip Klemm priveden je kako bi jučer i danas na naslovnici Jutarnjeg lista bio Klemm, hrvatski branitelj, predsjednik udruge specijalaca, a ne Zdravko Mustač, nekadašnji šef Udbe, nekadašnji šef Josipa Perkovića čiji sin Saša i danas savjetuje predsjednika Josipovića.

Aktualnu vlast – koja omogućuje da Državno odvjetništvo sjedi na prijavi da se Croatia osiguranje, koje je u vlasništvu države, prodaje po cijeni koja je 3,2 milijarde kuna niža od stvarne, koja radnicima u brodogradilištu Lamljan na Ugljanu ne dozvoljava da uđu u tvrtku koja se uspjela dići na noge, proizvoditi i zarađivati, koja ne istražuje dugogodišnje optužbe da je Linić, uz sve ostalo, za milijarde kuna oštetio Inu, koja ministru zdravlja, Ostojiću, nakon što je proračun oštetio za milijune kuna uvođenjem neprovodivog smjenskog rada u bolnice, sad dozvoljava da provodi još veću reorganizaciju svih bolnica u Hrvatskoj – takvu vlast – ne brine je li Josip Klemm oštetio vlastitu tvrtku za 3,2 milijuna kuna.

Njih zabrinjava to što je Josip Klemm osigurao da generali Markač i Gotovina imaju u Hrvatskoj veličanstven doček kakav su i zaslužili, zabrinjava ih što je Josip Klemm zaštitio i pomogao referendum o braku, zabrinjava ih što je Josip Klemm pokazao da hrvatski generali stoje uz hrvatski narod u Vukovaru, zabrinjava ih što Josip Klemm podupire rad Stožera za obranu hrvatskog Vukovara (sjetimo se da je zbog toga Klemm bio priveden 03. 09. 2013., kao i to da je Stožer ovih dana stao uz njega, J.P.), zabrinjava ih što su pripadnici specijalne policije Domovinskog rata izabrali baš Josipa Klemma za svog predsjednika, zabrinjava ih što Josip Klemm zapošljava oko 800 zaštitara, velikim dijelom nekadašnjih branitelja Hrvatske. A ponajviše ih zabrinjava što je financijski neovisan i što ga aktualna vlast ne kontrolira. Zato je jučer priveden Josip Klemm.

A svima nama, koji se usuđujemo govoriti da je aktualna vlast nesposobna, jer Hrvatsku gura u gospodarsku propast, ne zna napraviti zaokret i povesti zemlju u oporavak, da je nedemokratska, jer koči demokratske procese, negira rezultate referenduma, kontrolira medije koje financira, posebice Jutarnji list i HRT i da je protunarodna, jer se brine samo za svoju materijalnu korist, bez vizije za ovu prekrasnu zemlju i ljubavi prema narodu koji bi trebali voditi poručili su: “Ovako mi postupamo s onima koji nam se suprotstave. Razmislite, netko od vas mogao bi biti sljedeći.” Na nama je da im mirno, ustrajno, baš kao što to već godinama čini i Josip Klemm, pokažemo da ih se ne bojimo. I da je vrijeme njihove strahovlade na izmaku.

Ova najnovija priča s Josipom Klemmom i završetak teksta dr. Markić podsjetila me na mog oca koji je na sličan način dospio u zatvor. Nisam još krenuo u školu i to mi se činilo strašnim. I danas sebi ne mogu oprostiti što mu jednom, kada su ga s lisicama na rukama provodili gradom nisam potrčao u zagrljaj. Umjesto toga ja sam se ukočio. Nisam se mogao pomjeriti. Ispričao sam to bratu koji je pet godina stariji od mene i on mi je, kao i mnogo toga drugoga, objasnio koliko je moje reagiranje bilo nerazumno:

Trebaš se ponositi s tatom. Pa vidiš da su svi oni koji nešto vrijede danas u zatvoru.

Lekciju nisam nikada zaboravio. Zato sam na predstavljanju knjige o generalu Markaću, za koju sam napisao jedan od predgovora, a koje je bilo prije oslobađajuće presude, rekao kako bih bio ponosan da sam na mjestu našeg generala. Poslije veličanstvenog dočeka naših generala postalo je očito koliko sam bio u pravu. A, kako je i konstatirala dr. Markić, Josip Klemm je osigurao da generali Markač i Gotovina imaju u Hrvatskoj doček kakav su i zaslužili.

Zato mi je smiješno kako još nisu naučili što znači kada se dr. Markić pita: Tko je slijedeći? Nisu naučili ono što je mene naučio jedanaestogodišnji brat, a ja razumio kao predškolsko dijete. Nisu razumjeli da se ona samo pita tko je slijedeći na koga ćemo svi mi biti ponosni! Što je više takovih primjera našeg ponosa, to i njihov strah, o kome je govorio i kardinal Bozanić, sve veći!

Josip Pečarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari