Connect with us

Reagiranja

Napuknuće Živog zida ili pravne zavrzlame?

Objavljeno

on

Nakon što je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić za HRT izjavio da je tri dana prije izbora osnovao novu stranku Živi zid – Ivan Vilibor Sinčić, a iz Ministarstva uprave to i potvrdili, priopćenjem se oglasio i  navodno nestali supredsjedatelj starog Živog zida Hrvoje Runtić.

Danas sam u nekoliko navrata vidio i čuo neke tako nevješto izrečene laži o sebi, da sam se pitao izdaje li me vid i sluh. Jedna od njih, najveća, je kako su me kolege Sinčić i Pernar zvali na nekakav sastanak, a ja se nisam pojavio. Kasnije sam saznao da je taj sastanak u stvari bio osnivačka skupština nove stranke skromno nazvane “Živi zid Ivana Vilibora Sinčića” pa je moja nevjerica time bila veća jer što bih ja na takvom sastanku uopće radio?, pita se Runtić.

Novi i stari Živi zid – supredsjednik, predsjednik i dopredsjednik

Prije nekih pola sata pogledao sam i snimku s HRT-a na kojoj kolega Sinčić na novinarkino pitanje je li istina da su osnovali novu stranku, odgovara da jesu jer navodno oko “ovog Živog zida” postoje “pravne zavrzlame” pa da se ima rezervna opcija, no da “mi kontroliramo oba pravna subjekta”, dakle obje stranke. To bi značilo da je kolega Sinčić u Živom zidu supredsjednik, a u Živom zidu Ivana Vilibora Sinčića predsjednik, da je kolega Pernar u Živom zidu supredsjednik, a u Živom zidu Ivana Vilibora Sinčića dopredsjednik, i tako redom, navodi Runtić u priopćenju.

Koliko god ova zbrka djelovala kao neki loš crni film, mogu zaključiti samo jedno – ovakav događaj u povijesti moderne Hrvatske još se nije zbio. A zašto se dogodio i kakve su to “pravne zavrzlame” zbog kojih se ovo dogodilo, ostaje tek vidjeti, iako sam uvjeren da kolege Sinčić i Pernar to vrlo dobro znaju. Znaju, al’ ne haju, što bi se u narodu reklo, navodi Runtić među ostalim u priopćenju.

Puštanjem u optjecaj laži da sam se prodao HDZ-u u optjecaj, lansirana je hajka na moj Facebook profil i na mene osobno pa me se naziva pogrdnim imenima, prijeti mi se, psuje i tako redom, za što vjerujem da je pomalo i protuzakonito. No vratimo se onoj tvrdnji s početka da su me kolege zvali, a ja se nisam odazvao. Nisu me zvali. Stoga pozivam HAKOM ili bilo koju drugu agenciju nadležnu za takve stvari, neka izvrši uvid u ispis poziva s mog, Sinčićevog i Pernarovog broja pa iste da javnosti na uvid kako bismo vidjeli tko laže. Ja znam tko laže, navodi Runtić.

Stoga, kolege, molim vas da me više ne pozivate preko medija jer moj telefon i e-mail adresu imate. To su stari ofucani trikovi, da saznaš iz novina da si bio pozvan negdje gdje nisi. Vrijeme naših razgovora je završilo, a kroz ta vrata koja spominjete, koliko god širom otvorena bila, ja više neću proći. No ne brinite se, od mene vam ne prijeti nikakva opasnost, ja ću se i dalje držati programskih načela Živog zida, jer to su i moja životna načela. Pitanje je jesu li i vaša, navodi u priopćenju Hrvoje Runtić, u kojem se potpisuje kao supredsjednik Živog zida.

Podsjetimo, Sinčić je jučer na novinarsko pitanje o napadima preko društvenih mreža od strane Hrvoje Runtića i Mihaele Varge na njega i druge članove Živog zida kazao da se njima kolega Runtić ne javlja, da ne dolazi na sastanke te da ne znaju što je s njim. Kolegu Runtića postavili smo na poziciju šefa izbornog stožera te za nositelja liste. Htio bih da on dođe i da porazgovaramo, da uspostavimo suradnju. Naša vrata su mu otvorena i sada je on na potezu, istaknuo je Sinčić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari