Connect with us

Politika

Narodna stranka Radom za boljitak pokrenula peticiju za ukidanje konstitutivnosti Hrvatima, zasada jedina SDA potpisala

Objavljeno

-

[quote]Peticiju su prvi potpisali ministar gospodarstva ŽS-a Emir Hrenovica i šef Kluba poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Vlado Ivanković.[/quote]

[dropcap]N[/dropcap]arodna stranka Radom za boljitak organizirala je danas ispred Doma mladih na Skenderiji potpisivanje peticije za izmjenu Ustava Federacije BiH pod motom “Slušaj srce reci DA – ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”.

Peticiju su prvi potpisali ministar gospodarstva ŽS-a Emir Hrenovica i šef Kluba poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Vlado Ivanković.

Vlado Ivanković je kazao novinarima da je potpis dao za ukidanje glomazne i skupe Federacije, te najavio da će na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH pozvati sve zastupnike da podrže ovu peticiju.

On ističe da Narodna stranka Radom za boljitak cijeni doprinos vlade SAD-a, Europske unije i ekspertne skupine u izmjenama Ustava FBiH, ali dodaje da to, nažalost, nije dovoljno te da su Federaciji BiH potrebne radikalne promjene, prvenstveno ukidanje županija čime bi u proračunu ostala znatno veća sredstva.

Emir Hrenovica također smatra da je vlast u FBiH preglomazna, zbog čega su proračuni sve prazniji. Ističe da je potrebno ukinuti jedan ili dva nivoa vlasti, podržavajući ujedno i ukidanje njegove ministarske funkcije.

– Očito je da smo u problemima od kada su proračunimali, a plaće funkcionerima prevelike. Ovu je inicijativu trebalo pokrenuti i prije nekoliko godina – kazao je.

Stranka Radom za boljitak usvojila je koncept o izmjenama i dopunama Ustava FBiH, predlažući ukidanje deset županija, čime bi se postigla ušteda od 500 milijuna KM. Time bi direktno bile ukinute i pozicije za deset premijera, 95 ministara, 295 zastupnika i 58 izaslanika.7

HercegBosna.org

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari